Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Foredrag

En aften med Peter Nygaard vol. 2

Foredrag 
03/12/18 

Så blev det tid til det tredje og sidste foredrag med Peter Nygaard hos Strøjer Samlingen.
Torsdag d. 29. november dannede Danmarks (jeg har sagt det før og siger det gerne igen..) flotteste bilsamling rammen for det tredje og sidste foredrag i efteråret med Danmarks førende Formel 1-reporter / fotograf / forfatter … Peter Nygaard.
 

Peter Nygaard vil helst ikke kaldes F1-ekspert, trods det han har overværet omkring 570 GP´er, som må være rekord i Danmark, er den der har skrevet flest bøger om Formel 1 i Danmark osv. osv. Jeg synes selv jeg har rimelig forstand på Formel 1, men må ”nøjes” med omkring 65 GP´er på CV´et… men det jo en helt anden historie.

I vanlig stil åbnede Strøjer Samlingen dørene en halv time før, så der lige var lejlighed til at beundre alle de flotte biler. Igen var der nyt, nemlig en Bugatti EB110 !! Det er bare et paradis for bilelskere. Jeg var igen afsted i selskab med min gode race-makker gennem næsten 30 år Carsten, som står for foto-afdelingen.

Pænt præcist startede arrangementet med velkomst af Strøjers ”højrehånd / alt-mulig-mand / altid hjælpsomme” Søren Ditlev Jensen og den altid glade ( - og hvordan kan han være andet med den bilsamling!? ) Jørgen Strøjer. Søren overrakte Peter Nygaard en gave som ny Formel1-verdensmester… jo, jo den er god nok ! Nygaard vandt løbeverdensmesterskabet for F1-journalister !!

Peter Nygaard gennemgik Kevin Magnussens 2018 sæson, fortalte om hvert løb med kvalifikation, løb, reaktioner mv. Nygaard har meget fin kontakt til Kevin, taler med han hver dag i en løbsweekend og som Peter Nygaard nævnte, det er nemt, at lodde stemningen om det er gået godt eller skidt. Er det noget ”shit” er Kevin noget kortfattet, mens han er meget meddelsom når det kører. Peter Nygaard kan selvfølgelig komme med lidt gode historier som ”fortrolig” med K-Mag, dem var der også lidt af.

Tiden løb afsted og pludselig var det tid til pause og kaffe og kage (Stor ros for en god kaffe og nogle lækre kager). Den altid glade Jørgen Strøjer, ”truede” inden første halvdel af Peter Nygaards foredrag med, at starte nogle af bilerne op! Yes my boys… den gode gamle Alfa Romeo og Ferrari Testa Roosa'en fik liv og gav gode brøl. Der var også mulighed for en tur i samlingens værksted, hvor samlingens ene Formel 1, en Catherham, var rullet frem og blev beundret. Desuden var der andet kræs: En splittet Porsche og en ældre Ferrari under rep.

Efter pausen var Peter Nygaard frisk på banen igen. Her handlede det om udsigterne for 2019, en del om Kevin kontra Grosjean, politik i Formel 1 mm. Der var heldigvis også tid til spørgsmål fra det talstærke publikum og her må jeg rose Peter Nygaard for at være meget tålmodig og være klar til alle som havde spørgsmål. Ofte har man set foredragsholdere ”kigge på klokken” og bryde af. Nygaard var klar også til efterfølgende at signere ”monsterværket” (det er positivt ment ! ) Formel 1 som netop er udkommet. En lille let sag på over 700 sider, et format på ca. 30 x 40 cm. og en vægt på ca. 7 kilo ! Bogen er spækket med fantastiske billeder fra Peter Nygaards omfattende arkiv og en god og informativ tekst.

Endnu en fantastisk aften med en oplagt Peter Nygaard, trods det, at han stort set lige var kommet hjem fra F1-finalen i Abu-Dhabi. Stort tak til Strøjer Samlingen for ”lån af lokaler” til denne fine aften. We´ll be back

Them