Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
28/11/18 

Abu Dhabi stod traditionen tro for sæsonfinalen i Formel 1, og selv om både kørernes og konstruktørernes VM for længst er afgjort til fordel for Lewis Hamilton og Mercedes, blev der gået til stålet på Yas Marina-banen med masser af dramtik og gode kampe.
 

Kevin Magnussen sluttede løbet som nr. 10 og det betød, han i år har scoret flere points (56) end i sit debutår for McLaren i 2014, der på det tidspunkt var at regne blandt topteams i kongeklassen. Kevins statistik for 2018 er imponerende, idet han 11 gange (12 hvis man medregner USA, hvor danskerens Haas blev diskvalificeret for at have brugt ½ l benzin for meget) er sluttet i top 10. Det er en fantastisk præstation i et af klassens mindste teams, og det betyder, at Kevin slutter på niendepladsen i VM; det bedste resultat nogensinde for en dansk kører.


(Foto: Haas F1 Team)

Efter 21 løb holder Formel 1 nu vinterpause, men allerede i februar begynder testkørslerne forud for det nye år, hvor Kevin Magnussen fortsat er tilknyttet Haas F1.

Danskere i Asian Le Mans Series
Tre danskere var i weekenden til start i første afdeling af Asian Le Mans Series, der blev afviklet på Grand Prix-banen i Shanghai. Anders Fjordbach og Christian Olsen sluttede begge på femtepladsen i deres respektive klasser; hhv. LMP 2 (Fjordbach - P3 i LMP2 Am) og LMP 3 (Olsen). Benny Simonsen vandt sin klasse (GT Cup).

Sidste afdeling af Final Cup
I tredje og sidste afdeling af løbsserien WSK Final Cup, årets sidste større kartingløb, blev Mikkel Pedersen bedste dansker i Mini med en syvendeplads i finalen, mens Julius Dinesen blev samlet nr. 9 i serien. I OK Junior kom Conrad Laursen i mål som nr. 10, mens William Wulf blev nr. 21. Endelig blev Sebastian Øgaard noteret som nr. 23 i finalen for OK. Nicklas Nielsen udgik desværre fra selve finaleheatet. Løbet blev kørt i Adria.

Det sker

Første test for Lundgaard
I ugen efter Abu Dhabis Grand Prix tester Christian Lundgaard for første gang for sit nye team, ART Grand Prix. Det sker i teamets GP3-racere, som forberedelse for deltagelse i den nye FIA International Formula 3 Championship i 2019. Det sker ligeledes i Yas Marina.

FIA Nations Cup i Bahrain
Den kommende weekend afvikles for første gang FIA GT Nations Cup, der er tænkt som ”landskamp” for FIA-gradede Silver og Bronze-kørere. Danmark er repræsenteret ved Nicklas Nielsen/Johnny Laursen i Ferrari 488 GT3 (se illustration herunder). Det sker på Grand Prix-banen i Bahrain.

Sideløbende afvikles GT4 International Cup, der har deltagelse af bl.a. Nicolaj Møller Madsen.


(Foto: Haas F1 Team)