Frederik Schandorff vinder finalen til EM og bliver nummer 3. til VM

Super Trofeo

27/11/18

i Lamborghini Super Trofeo på Vallelunga 2018
Frederik Schandorff mødte op på Autodromo Vallelunga i uge 46 2018, hvor der både skulle køres afslutning af Europamesterskabet og Verdensmesterskabet. Frederik deltog i den professionelle klasse i en 620 HK Lamborghini Huracan.

Ugen startede helt forrygende med en 2. plads i næstsidste afdeling af Europamesterskabet og kulminerede med 1. pladsen i finalen, dette til trods for, at Frederiks medkører belgieren Niels Legrange blev vendt rundt i starten og var absolut sidst. Forrygende kørsel fra Niels og Frederik sikrede alligevel 1. pladsen i finalen. Europamesterskabet kan ikke sluttes bedre end med en 1. plads i sidste løb.

Verdensmesterskabet blev kørt lørdag og søndag, hvor alle de deltagere, der havde kvalificeret sig fra den Amerikanske, Asiatiske og Europæiske serie deltog. Verdensmesterskabet kørte over to tællende heat. Frederik og hans makker Niels sluttede lørdagens løb på en 3. plads, som den bedste europæiske bil.

Derefter var der lagt op til en spændende finale søndag, idet begge løb talte til mesterskabet. Det var aftalt, at Niels skulle starte i bilen og Frederik skulle køre færdig. Under opliningen inden løbet var kommet i gang afveg Niels en lille smule fra opliningslinjen, for ikke at ramme en forankørende. Dette havde ingen betydning da løbet endnu ikke var kommet i gang. Niels og Frederik kørte igen et forrygende løb og sluttede på 2. pladsen efter et rent Italiensk team. Frederik og Niels var nu reelt Verdensmestre med 22 point mod det Italienske teams 18 point. Til alles store overraskelse blev Niels’s afvigelse fra ideallinjen, som fandt sted før starten var gået, takseret til 20 strafsekunder af løbsledelsen. Italienerne var nu nummer 1 og Frederik og Niels var 3. bedste i verden. Det var et par meget skuffede kørere, der følte at de havde kørt sig til et VM, som efterfølgende blev frataget dem på skrivebordet.

Frederik Schandorff og hans belgiske teammakker Niels Legrange på 1. pladsen, som kuriosum kan det nævnes, at det Formel 1 kører Sebastian Vettels lillebror, Fabian Vettel, der står på 3. pladsen

Forhandlingerne om sæson 2019 er allerede gået i gang mellem Lamborghini og Frederik. Frederik deltager fortsat i den danske top serie DTC til næste sæson.