Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Brændt ledningsnet kostede kontinentalmesterskabet for Kim Holmgaard

24H Series 
21/11/18 

Trods en ihærdig indsats under 24 timers løbet på Circuit of the Americas måtte Kim Holmgaard tage til takke med andenpladsen i Championship of the Continents.
 

Forud for weekendens løb havde aalborgenseren ellers sat næsen op efter at vinde det uofficielle verdensmesterskab, som er blevet afholdt med løb i Europa, Asien og Nordamerika. Et enkelt point adskilte Kim Holmgaard og de franske teamkammerater på Team Altran Peugeot fra førstepladsen – der i øvrigt var indtaget af teamets søsterbil. Men i et 24 timers-løb kan alt ske, og det gør det også oftest.


(Foto: Creventic)

Teamkammeraten Guillaume Roman lavede en imponerende start på løbet, hvor den hvide Peugeot 308 Cup-bil åd sig frem i feltet i løbet af de første omgange. Bilens opsætning passede perfekt til banen, og potentialet var tydeligt.

”Desværre betød Guillaume’s flotte kørsel også at han sled dækkene hurtigere end forventet – men derudover gik det rigtigt fint i de første 12 timer, hvor ikke engang tre punkteringer kunne holde os ude af top 3”, fortæller Kim Holmgaard. Til gengæld gik det hastigt i den gale retning, da den sidste halvdel af løbet gik i gang søndag morgen. Her mistede Peugeot’en turbotryk, og teamet brugte lang tid på at finde frem til fejlen – et brændt motorledningsnet.


(Foto: Creventic)

”Vi nåede at bruge en del tid på at fejlsøge og skifte forskellige komponenter på bilen, før vi fandt fejlen. Alligevel sikrede vi nok point til at tage andenpladsen i mesterskabet, men jeg må indrømme at jeg gerne ville have løftet den største pokal over hovedet efter løbet. Min egen kørsel var rigtig god, og jeg var flere gange hurtigste mand i klassen, og så er det ærgerligt når det ikke falder ud til vores fordel alligevel.”

Med andenpladsen i Championship of the Continents kan Kim Holmgaard nu lægge køredragten på hylden indtil det nye år, hvor nye udfordringer venter på de internationale racerbaner.


(Foto: Creventic)

Holmgaard Motorsport

Kim Gripping


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Holmgaard Motorsport
  • Circuit of the Americas
  • 18/11/18 - Circuit of the Americas - 24H Series
  •