Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Le Mans vinder Christensen øger VM føring med femte podieplacering

FIA WEC 
18/11/18 

World Endurance ChampionshipMed en overhaling kun 20 sekunder før tiden udløb for søndagens seks timer lange VM afdeling for sportsvogne i Shanghai, Kina, sikrede Michael Christensen årets femte podieplacering til ham og hans holdkammerat Kevin Estre. Da de to nærmeste udfordrere i den officielle kamp om VM i GTEPro klassen sluttede på henholdsvis femte- og niendepladsen udbyggede Christensen og Estre deres føring i kampen om mesterskabet til hele 44,5 point ned til nummer to.
 


(Foto: Porsche)

Løbet i Shanghai blev plaget af kraftig regn og to perioder med rødt flag, hvor bilerne stod helt stille, samt flere perioder med safetycar, hvilket betød, at der de første tre timer kun blev afviklet 11 omgange med grønt flag. Men da løbet endelig kom rigtig igang, var der masser af spændende racerløb på den regnvåde bane. Michael Christensen og Kevin Estre var i deres Porsche 911 RSR blevet fanget med pitstop på de forkerte tidspunkter og var på et tidspunkt faldet helt ned på ottendepladsen. Men med flot kørsel under de svære betingelser fik makkerparret bragt sig tilbage mod fronten og da regnen tog til og blev kraftigere i de afsluttende minutter var Porsche fabrikskører Michael Christensen involveret i en tæt kamp om tredjepladsen med Maxime Martin i Aston Martin Vantage. Trods meget begrænset udsyn i sprayen bag konkurrenten lykkedes det med kun 20 sekunder tilbage af løbet for Christensen at komme forbi og dermed sikre sig sæsonens femte podieplacering ud af fem mulige. Dermed fortsatte Christensen den flotte sæson, der blandt andet har givet sejr ved 24 timers løbet Le Mans, sejr ved seneste VM afdeling i Japan samt sejre i den amerikanske sportsvognsserie Pirelli World Challenge.

GTEPro klassen blev i Shanghai vundet af Nicki Thiim og Marco Sørensen i deres Aston Martin Vantage GTE.


(Foto: Porsche)

Løbet i Shanghai var sæsonens sidste for Michael Christensen, der dog ikke kan kalde sig verdensmester trods føringen i mesterskabet. VM for sportsvogne er igang med en Super Season, der afvikles over halvanden sæson således at VM fremover altid slutter efter Le Mans. Derfor indgår 24 timers løbet på Le Mans to gange i denne Super Season.

"Det var et vildt løb" fortæller Michael Christensen. "Betingelserne var virkelig svære og bilerne aquaplannede flere steder. Det var virkelig svært at se i sprayen fra de andre biler og vi havde masser af op- og nedture i løbet. Jeg var i en fed duel i de sidste sekunder af løbet og chancen for en podieplacering ville jeg ikke misse. Så det var fedt, at det lykkedes at komme forbi, da jeg virkelig ingenting kunne se ud af forruden i den duel. Jeg er virkelig glad for den tredjeplads og der skal lyde en kæmpe tak til Porsche og Kevin Estre, det var en stor teamindsats i dag. Nu kan vi gå på vinterpause med en rigtig god føring og så se frem mod næste løb, som bliver på Sebring i marts".


(Foto: Porsche)

Michael Christensen Press
facebook.com/michae1.christensen

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Shanghai
  • 18/11/18 - Shanghai - FIA WEC - FIA VM
  • Shanghai - Løbsresultat
  •