Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

VM førende Michael Christensen til start ved femte VM afdeling i Kina

FIA WEC 
15/11/18 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen og hans franske holdkammerat Kevin Estre stiller i weekenden til start ved femte afdeling af det officielle VM for sportsvogne, der afvikles i Shanghai, Kina. De to, der er fabrikskørere for Porsche, fører VM i LMGTE Pro-klassen efter en flot sæson, hvor de blandt andet har sejret ved 24 timers løbet på Le Mans og ved seneste VM afdeling på Fuji i Japan.
 

35 biler stiller til start ved 6 timers løbet i Shanghai og LMGTE Pro klassen udgør den største del af feltet med 11 biler. En ny bil i feltet, hvis man ser bort fra Le Mans, er Corvette C7.R, der indsættes af Jan Magnussens amerikanske Corvette team Corvette Racing. Det er dog ikke Jan Magnussen, der er til start i Corvetten, men derimod hans holdkammerater Oliver Gavin og Tommy Millner. Feltet tæller udover Porsche og Corvette også biler fra BMW, Ferrari, Aston Martin og Ford.


(Foto: Porsche Media)

Christensen og Estre stiller til start i Porsche 911 RSR #92 og fører VM stillingen med 96 point. Deres nærmeste konkurrenter i VM stillingen er Oliver Pla og Stefan Mücke i Ford GT #66 med 61 point, Alessandro Pier Guido og James Calado i Ferrari 488 GTE EVO #51 med 55,5 point, Gianmaria Bruni og Richard Lietz i Porsche 911 RSR #91 med 50 point. Danske Nicki Thiim og Marco Sørensen, der kører Aston Martin Vantage #95, er på ottendepladsen i VM med 30,5 point. Der gives samme fordeling af VM point som i Formel 1 med 25 point for en sejr, 18 point for en andenplads, 15 point for en tredjeplads osv.

Det officielle FIA VM er i øjeblikket i gang med deres såkaldte ”super season”, der ikke afsluttes med årets sidste afdeling, men derimod først afgøres efter næste års Le Mans. Årsagen til, at denne ”super season” indeholder to Le Mans løb er, at FIA ønsker, at VM fremover altid skal afsluttes med det prestigefyldte 24 timers Le Mans løb.


(Foto: Porsche Media)

”Afdelingen i Kina er årets sidste, så det vil selvfølgelig være dejligt, at slutte med et godt resultat” fortæller Michael Christensen. ”Vores føring i VM er heldigvis så stor, så ligegyldigt hvad der sker, så fører vi stadig VM inden vinterpausen. Men det betyder ikke, at vi slapper af, men vi er selvfølgelige mere påpasselige med at tage en masse store chancer. Vi er nødsaget til at have i baghovedet, at vi fører mesterskabet og det i sidste ende er VM, der er det vigtigste. Derfor er vi nok til mere konservative end dem, som ikke har så meget at tabe. Men vi føler dog, at vi står stærkt og at vi har en god bil til weekendens løb”.

6 timers løbet kan følges live på TV2 Sport med start kl. 04.00 natten til søndag.

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Shanghai
  • 18/11/18 - Shanghai - FIA WEC - FIA VM
  •