Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Danish Endurance Championship 2018 og 2019

Danish Endurance
Championship 

14/11/18 

DEC - Danish Endurance Championship - En serie, som favner alt, lige fra Clio'er til Porscher!
Efter et par år med et beskedent deltagerantal er det i år lykkedes for promotor, Tom Gaarde Pedersen, at vende skuden og tiltrække både nye og tidligere teams til serien.
 

Det 2018-reviderede set up, med et simplificeret reglement og en reduceret løbslængde, viste sig at være attraktivt for langt flere team. Løbene er blevet mindre ressourcekrævende både for kørere og mekanikere, men også for økonomien, og med et endnu mere simplificeret reglement for 2019, håber promotoren, at kunne tiltrække mange flere deltagere til.

Ambitionen er at ramme fordums storhed med op mod 40 startende biler. Mesterskabets klasseinddelinger og disses referencetider inviterer ligefrem til, at man støver sin gamle Clio, Volvo, Porsche, Peugeot, Honda eller Lupo af, og viser resten af feltet, hvad den består af.


(Foto: Motorsporten.dk)

Udover at øge deltagerantallet, så er ambitionen også at køre på flere baner end det hidtil har været muligt. For 2019 arbejdes der for eksempel på højtryk for at kunne dyste på FDM Jyllandsringen, mens Hockenheimring Baden-Württemberg eller Circuit de Spa-Francorchamps kunne komme på tale i de kommende sæsoner, såfremt der er opbakning til det fra de deltagende teams.


(Foto: Motorsporten.dk)

Klassens deltagere er alle fokuserede og engagerede i deres sport, og qua seriens natur, så er det også her, hvor fællesskab og sammenhold opnår ny synergi.

Regner du også med at deltage i 2019-sæsonen af Danish Endurance Championship?
Du kan søge om optagelsen i Facebook-gruppen 'DEC 2018', såfremt du allerede er involveret i eller har intentioner om at deltage i Danish Endurance Championship fremover: facebook.com/groups/1400599926652106/about/

eller lad Padborg Park vide, at du har interesse i den kommende sæson af DEC via padborgpark.dk/kontakt


(Foto: Motorsporten.dk)

2019 kalender
Kalenderen er fortsat under udarbejdelse. De endelige datoer følger snarest.

Padborg Park – åbningsløb
27. – 28. april eller 4. – 5. maj

Ring Djursland
25. – 26. maj

Ring Djursland
22. – 23. juni

Padborg Park – Night Race
23. – 24. August eller 13. – 14. September

(Jyllandsringen)
x. – x. xxx

Padborg Park – Finaleløb
31. september – 1. oktober eller 12. – 13. oktober


(Foto: Motorsporten.dk)

Padborg Park