Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Team Hyundai Denmark på CoTA

24 Hours 
09/11/18 

Team Hyundai Denmark vil som det første rene danske team deltage for 2. Gang på den fantastisk Formula One bane "Circuit of The Americans (COTA)” hvor der for ganske nyligt igen blev kørt formel 1 løb. I 2017 vandt teamet løbet i A2 klassen med Jan Engelbrecht og Henrik Sørensen som Intercontinental mestre.
 

Vi aftalte allerede dengang, vi måtte bare igen køre på denne fantastisk bane på 5,5 km, hvor der bliver kørt mod uret, den unikke højdeforskel, de 2 højhastigheds strækninger og de “spændende” svingkombinationer, det må bare prøves igen.

Der er uofficiel test torsdag den 15 november, free practice fredag, kvalifikation senere fredag (Sendes LIVE) efterfulgt af night practice (Sendes LIVE) Løbet starter lørdag kl. 1030 og afslutter kl. 2300 (Parc Fermé). Løbet stoppes af miljømæssige årsager (Læs larm) og op startes igen søndag kl. 0800 og løbet slutter kl 1930. Hele løbet kan følges live på www.24hseries.com.

Ved at gå ind på homepage www.24hseries.com kan der hentes mere generel information omkring Creventic serien, COTA banen, løbet, teams, chauffører, osv.

Vores Hyundai i30 N TCR Endurance blev efter 24 timers løbet i september i Barcelona gennemgået minutiøst, renoveret og forbedret hvor der var behov, opdateret, justeret og optimeret, så nu er Hyundai i30 igen i topform til årets sidste racerløb.
Teamet vil igen bestå af de 2 Intercontinental mestre fra 2017 Jan Engelbrecht & Henrik Sørensen, flankeret af Søren Jönsson og udlandsdanskeren Thomas Sørensen. Kørerne, mekanikere, teknikere, dækfolk & hospitality vil igen blive professionelt styret af teammanager Glen Sivertsen.

Vores forventninger til løbet på COTA er tårnhøje, vi vil gøre alt, hvad der er muligt for at igen at stå på podiet, realistisk set er konkurrencen i forhold til 2017 ved at rykke to klasser op markant højere, men det kan jo også gøre glæden ved at stå på podiet endnu større.

Bilen er stadig vores fantastiske, unikke og ikke mindst verdens første Hyundai i30 N TCR Endurance produceret og udviklet i Frankfurt på Hyundai Motorsport fabrikken. Bilen er udstyret med en 2-liter turbo motor med 350 HK, 6-speed Sequential gearkasse samt Endurance pakke. Bilen er homologiseret til FIA World Touring Car Cup (WTCR) og den nordamerikanske serie Pirelli World Challenge (PWC), så det er en bil som er helt med fremme i en af de mest succesfulde motorsportsklasser indenfor den internationale motorsport. WTCR føres i dag suverænt af BRC team Hyundai generelt og med den tidligere formel 1 kører Gabriele Tarquini som sikker nummer 1. De vil med en stor sandsynlighed blive fejret som mestre for team og kører ved årets sidste løb "Race of Marcau”

Med hensyn til 2019 sæsonen, så blev der allerede efter sommerferien arbejdet hårdt og seriøst for at bevare og udvide de nuværende rammer, det gælder både med hensyn til økonomi, optimering, chauffører, men også med hensyn til tiltrække dedikeret og dygtige teknikere på bilen, vi skal alle blive endnu bedre, da vores “jomfru” år er ved at udløbe.

Vi er blandt andet inviteret af Hyundai Motorsport Gmbh i Frankfurt til Autodromo Portimao ved Algarve til 3 dages eksklusiv session i slutningen af december til testkørsel, opdatering, optimering og forbedringer, m.v. Vi vil her sammen med andre Hyundai teams fra hele verden have et unikt forum, til at udvikle Team Hyundai Denmark til at blive endnu bedre.

Vi forventer i 2019 igen at deltage i alle Creventic seriens racerløb www.24hseries.com hvor sæsonen allerede starter med 24 timers løbet i januar på Dubai Autodrome, derefter kommer 12 timers løbet sidst i marts på Mugello Circuit i Italien, efterfuldt af 12 timers løb i april på den legendariske formel 1 bane i Belgien Le Circuit de Spa-Francorchamps, derefter kommer der 12 timers løb på Brno i Tjekkiet, 24 timers løb i Portimao i Portugal, osv. Vi overvejer også at deltage i udvalgte løb i den tyske VLN Endurance serie på Nürburgring og den nyligt revideret udgave af Danish Endurance Championship. Der bliver også overvejet løb i Sverige og andre lande i europa.

Vi bruger gerne Gabriele Tarquini motto “We are ready to fight”

Team Hyundai Denmark
Søren Jönsson


Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • 18/11/18 - Circuit of the Americas - 24 Hours
  •