Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Formel klasser

15-årige Valdemar Eriksen deltager i internationalt FIA 2018/2019 vintermesterskab

Int. Formel racing 
09/11/18 

Efter en lang og sej kamp, er det lykkes Valdemars bagland at få den kun 15-årige racerkører tilmeldt MRF Challenge som køres i Dubai, Bahrain og Indien. 15 løb fordelt på 3 forlængede weekender. Da serien køres i Dallara Formel 3-biler med 230HK kræves der International licens, men idet Valdemar blot er 15 år, har det ikke været muligt at opnå denne licens til sæsonstart trods ihærdig hjælp fra DASU. Sæsonen starter allerede i næste uge i Dubai blot en uge før Formel 1-løbet.
 

Grundet Valdemars mange testkilometer og flotte sæson i Danmark, har serien dog gjort en undtagelse og tilbudt Valdemar en status som gæstekører, hvor han kører med på lige fod med alle andre, men kan ikke score mesterskabspoint eller vinde pengepræmier før de sidste 5 afdelinger i Indien i februar 2019.

”For mig betyder det ikke noget om jeg kan score point. Jeg glæder mig helt vildt til at komme ud og køre, lave så gode resultater som jeg kan og få meget mere løbserfaring i vinterhalvåret, hvor det ellers er svært at få banetid” siger Valdemar Eriksen og fortsætter ”Jeg glæder mig også til at prøve kræfter med en langt hurtigere bil, om fysikken kan holde i de høje temperaturer osv, for jeg får mere banetid på disse 3 forlængede weekender end i hele den danske Formel 4-sæson til sammen!”

Fra Valdemars bagland står det klart, at formålet med serien er træning og forberedelse til næste sæson, som igen i 2019 vil være i en Formel 4-serie ét eller andet sted i Europa. Der er derfor ingen konkrete forventninger til resultater i den hurtigere bil, udover selvfølgelig at give den max gas, og se hvor Valdemar ender. Det er samtidigt lykkes at få udviklet banerne på rekordtid til Valdemars simulator, så det har været muligt at køre på banerne inden det for alvor går løs.

“Driving in the MRF challenge will give Valdemar and myself the opportunity to prepare next season in the best way possible. Valdemar will definitely be challenged considering that the car is much faster and has more downforce than what he is used to, but as there is a tremendous amount of driving each weekend it is the perfect series to continue developing his driving skills during the winter“ udtaler Valdemars drivers coach Benjamin Bailly, som selv er tidligere professionel racerkører og som flyver med Valdemar til Dubai tirsdag morgen. MRF Challenge er ofte brugt som vinterserie for store talenter som fx Mick Schumacher, Joey Mawson og Felipe Drugovich som alle har kørt serien.

Udover et par enkelte Formel 5-løb i 2017, kørte Valdemar i år sin rookie-sæson i biler, mere nøjagtigt i det danske Formel 4-mesterskab, hvor han imponerede med en samlet 4. plads foran flere ældre og mere erfarne kørere, bedst af de nye/unge kørere og kun få point efter den samlede 3. plads. Han opnåede 6 podieplaceringer og 18 top 5-placering ud af 23 mulige og kun overgået af Danmarksmesteren.

Løbsserien starter i Dubai, hvor der køres 15/16/17. november og fortsætter på Formel 1-banen i Bahrain 6/7/8. december med den afsluttende afdeling i Chennai (Madras) i Indien 8/9/10. februar, hvor Valdemar vil være fyldt 16 år, have fået sin internationale licens og vil være i stand til score point.

Bilen er baseret på et Dallara Formel 3-chassis med diffuserbund, 6 gears Hewland sekventiel gearkasse med paddle shift, 2 liters sugemotor med 230hk fra Mountune Racing i England og der køres MRF Z.L.O dæk, hvor der er 5 sæt til rådighed pr løbsweekend.

Valdemar Eriksen Racing
www.valdemareriksenracing.com


Læs mere om:
  • Valdemar Eriksen
  •      Er din virksomhed klar til robotter?