Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

E-Sport

Så skydes DM i simracing i gang i DASU

E-Sport 
06/11/18 

Nu går starten til det første officielle danmarksmesterskab i simracing i nyere tid. Det sker, når Danish Esport Racing Championship afvikler første afdeling.
Det sker onsdag den 7. november i spillet iRacing, som danner basis for dette banebrydende mesterskab.
 

Over i alt seks afdelinger á hver to løb skal de bedste simracere i Danmark dyste dør mod dør med nogle af landets bedste racerkørere fra den virkelige verden.
Mere end 100 kørere er tilmeldt serien, der skydes i gang på banen Nürburgring GP og slutter på Interlagos den 27. februar.

Alle deltagerne kører i Audi R8 LMS-racere, og da der ikke er mulighed for at justere på bilen, er det i den grad kørerens evner bag rattet, der kommer i højsædet.


(Foto: DASU)

Fra den virkelige verden skal DTC-mestrene Lasse Sørensen og Kasper H. Jensen op mod talenter som Daniel Lundgaard (tidligere DM-vinder i Formel 4), Frederik Vesti og verdensstjerner som Nicki Thiim og mange andre. Flere af de deciderede simracere skal dog nok give dem skarp konkurrence. Her skal man bl.a. holde øje med Dali Jankovic, Stefan Overgaard Kristensen, Jesper Holmgaard ,Thomas Hjeresen, Egil Sandberg, Jesper Nyvang Pedersen.

Da der er så mange tilmeldte til serien, har en prækvalifikation fundet sted op til sæsonpremieren for at fordele kørerne på servere med 30 kørere på hver server.

Du kan følge alle løbene i Danish eSport Racing Championship på Racespot.tv’s kanal på YouTube. Gennem sæsonen vil forskellige kommentatorer gæste studiet, og der være god mulighed for at få et godt indblik i simracing og esport.

Præmier til vinderne tæller bl.a. udstyr til simracing, racer-oplevelser og meget andet.

Træning begynder klokken 20.00, efterfulgt af kvalifikation til race 1 20.25. Første løb køres 20.35.

For mere information, besøg DERC her:

Se promovideo for serien her:

Bo Skovfoged