Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Verstappen sejrer i Mexico

Formel 1 
28/10/18 

Hamilton vinder VM
Lewis Hamilton havde den bedste start på løbet, da han skød frem mellem de to Red Bull racere i første række. Han kom forbi pole manden Ricciardo, der ikke lavede verdens bedste start, og han kom også foran Verstappen, men på vej ind i første sving havde hollænderen inderbanen og tog føringen. Og den beholdt han.
 

Det var sådan overordnet set ikke Ricciardos dag. Udover den tabte start, måtte han mod slutnngen af løbet, trække ud til siden med en defekt motor, på et tidspunkt hvor han ellers lå på 2. pladsen og virkede til at have styr på Vettel, der lå bag ham. Vettel skulle på sin side vinde løbet, for at have en teoretisk chance i VM, men selvom han arvede 2. pladsen, var det ikke nok.

Inden han udgik havde ellers lavet en fin overhaling af Hamilton for enden af langsiden. Et lille vip til højre og Hamilton forsvarede sig, hvorefter Ricciardo kørte mod venstre - og Hamilton udbremsede sig selv.

Efter Ricciardos exit arvede Raikkonen 3. pladsen og dermed kom begge Ferrari racere på podiet, på en dag hvor Mercedes ikke kunne følge med, men alligevel vandt den store præmie. Ingen tvivl om at Ferrari bare havde en bedre dag, og var en bedre bil. Men meget typisk for teamet, var det lige en ombæring for sent.

Lewis Hamilton fik, trods sine problemer, en 4. plads og var dermed verdensmester uanset hvor Vettel havnede i løbet. Han brokkede sig lidt undervejs, over sin manglende fart, og over at dækkene hurtigt mistede grip.

Bottas fulgte trofast Hamilton over stregen, et i virkeligheden uimponerende løb, der dog gav ham en ny banerekord. Hülkenberg tilbragte det meste af løbet ganske alene, i et vakum mellem de tre topteams, og resten af feltet. Renault har efterhånden helt sat sig på pladsen som 4. bedste team. Hans kollega, Sainz, måtte udgå undervejs i løbet, han lå ellers godt placeret bag sin kollega.

I stedet blev det til en imponerende 7. plads til Sauber og Leclerc. På 8. pladsen efter måske karrierens bedste løb, kom Stoffel Vandoorne i McLaren. Teamkollega Alonso var derimod ganske uheldig, da han på første omgang samlede lidt af Ocons næse op, og efterfølgende måtte udgå.

Ericcson tog en 9. plads - et bevis på hvor god Sauber er blevet i forhold til sidste sæson, mens det sidste point gik til Gasly hentede det sidste point.

Klasseforskellen mellem top 6 og resten af feltet var tydelig i dag. Det er til tider næsten som om der både bliver kørt F1 og F2 på samme tid. Hvis F1 skal klare sig i konkurrencen med andre sportsgrene, er der et par småting man skal tage fat i dér.

Der er to løb tilbage i sæsonen, men der er ikke så meget at køre om. Det giver nogle gange spændende løb, andre gange uengagerede kørere, der hellere ville på vinterferie. Man forstår dem godt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Mexico City
  • 18/10/28 - Mexico City - Formel 1 - FIA F1
  •