Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Brud på hænderne forsinker Nicolai K’s F3-test

Formel 3 UK 
26/10/18 

19-årig racerkører fra Hjerting ved Esbjerg er blevet opereret og går nu med begge hænder i gips efter sæsonens sidste Formel 3-løb på Silverstone i England. Planen er dog fortsat, at Nicolai Kjærgaard skal debutere i F3 Europe næste år i en kraftigere og hurtigere F3-racer end den, der bruges i de national serier.
 

Nicolai Kjærgaard havde håbet at kunne udfordre den førende kører i det engelske Formel 3 Grand Prix, men omstændighederne taget i betragtning efter sæsonens 3 sidste løb på Silverstone, ser han med tilfredshed nu tilbage på 5 heatsejre og en suveræn 2. plads.

”Det er til gengæld træls, at jeg har begge hænder i gips, og venstre hånd i op til 5 uger. Det spolerede jo den planlagte testkørsel i F3 Europe i Barcelona ugen efter sæsonafslutningen i England. Når gipsen er kommet af, kommer der også en periode med genoptræning, så testkørslerne bliver først efter nytår, siger den 19-årige gymnasieelev fra Hjerting ved Esbjerg.


(Foto: British Formula 3)

Brud og afrevet ledbånd
Nicolai K. fik den en ene hånd beskadiget under en påkørsel, mens han testede sin racer forud for løbene på Silverstone, mens der kom et brud i den anden hånd i weekendens første løb, hvor den danske kører kørte ud i gruset for at undgå en påkørsel. Weekendens to øvrige løb blev aflyst på grund af kraftig regn, og Nicolai blev herefter hyldet for sin suveræne 2. plads. Det engelske F3 Grand Prix rummer kørere fra ikke færre end 13 forskellige nationer og er en af de nationale formel-serier med hårdest konkurrence.

”Vi troede, at der var tale om forstuvninger, indtil jeg blev undersøgt og skannet hos en Team Danmark-læge i Aarhus. Han sendte mig til Sydvestjysk Sygehus til Esbjerg, hvor røntgenbillederne bekræftede vores værste anelser. I venstre hånd var der et brud på en knogle, og et ledbånd var revet af, så jeg måtte opereres. I højre hånd er der kun et mindre brud. Men det er ærgerligt, for jeg kan hverken køre eller passe min fysiske træning, men kun deltage i undervisningen på gymnasiet i det omfang, at jeg ikke skal skrive en hel masse på min computer”, siger Nicolai K.


(Foto: British Formula 3)

Team Danmark støtter op
Det var hans engelske team Carlin, der ville teste ham i en F3-racer i Spanien, og den aftale står fortsat ved magt, når gipsen er pillet af, og hænderne er genoptrænet. Team Danmark støtter op om det unge motorsportstalent fra Esbjerg og sikrer ham en hurtig og korrekt genoptræning af Nicolais hænder. Så er der lige det med tålmodigheden, som ikke fylder alverden hos en ung ambitiøs racerkører, der trives bedst i en racer med over 240 kilometer i timen på langsiden.


(Foto: British Formula 3)

Mens F3-raceren i de nationale serier nærmest er en hybrid mellem en F4 og en F3, køres der i en ”rigtig” F3-racer i den europæiske serie. Den har 40-50 HK mere og leverer derfor endnu hurtigere omgangstider.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme ud at køre igen og blive testet til at komme et skridt videre i min karriere som racerkører. Jeg slap nådigt sammenlignet med andre racerkørere, der har været ramt af uheld og ulykker, men det er måske også sundt at blive mindet om, at det kan gå galt for os alle sammen i denne sportsgren,” siger Nicolai Kjærgaard.

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  • Silverstone
  • 14/10/18 - Silverstone - Formel 3 UK
  •