Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Crosskart

Flot DM-slutspurt for nordjyder i Cross Kart

Crosskart 
25/10/18 

Opbakningen og interessen for at deltage i den hidsige Cross Kart vokser støt og roligt i Danmark. CK-kørerne fra Motorsport Nordjylland (MNJ) bidrager til den positive udvikling, og gjorde sig flot bemærket i DM-slutspurten. Medaljeplaceringerne blev afgjort på det nyombyggede offroad-stadion ved Korskroen – lidt uden for Esbjerg.
 

- I CK MINI får knægtene/pigerne de første erfaringer med at holde tempoet oppe gennem svingene, oplyser MNJ’s formand Finn Knudsen. – Det kræver både gåpåmod og fightervilje. Kørerne sidder så lavt over jorden, at de ikke kan overskue hele svinget, når de lægger an til drejningen.


Felix Kjeldsen scorede DM-bronze efter en flot 2018-sæson i CK MINI

Felix Kjeldsen har kørt stabilt gennem hele 2018-sæsonen, hvorfor slutresultatet blev DM-bronze i CK MINI. I samme klasse missede Marius Hejslet to DM-afdelinger, men fremviste stigende formkurve i efterårs-halvdelen, hvilket gav DM-femmeren sammenlagt.


Marius Hejslet sluttede 2018-sæsonen af med en topplacering, og scorede samtidig DM-femmeren sammenlagt

- Man kan bortsmide resultaterne fra en enkelt løbsweekend, fortsætter Finn Knudsen. – Men ellers er der DM-placeringspoint på højkant i hvert eneste heat. Kørerne kan derfor ikke lurepasse sig til en topplacering på DM-sejrspodiet.


Efter nogle tætte dyster med de norske konkurrenter blev Kevin Daarbak nr. 2 i DM for CK 85

I CK 85 har frontkørerne fra det norske mesterskab anvendt muligheden for ekstra konkurrence-træning i den danske løbsserie.


Oliver Lucas Jensen spurter ind på DM-bronzen i CK 85

- De norske gutter giver fuld gas, konstaterer Finn Knudsen. – Det er derfor en spændende oplevelse for danskerne, når de kan følge med og banke nordmændene. I DM-slutstillingen spurtede MNJ’eren Kevin Daarbak ind på DM-sølvet foran klubkammeraten Oliver Lucas Jensen.


Morten B. Bertelsen gik til stålet i CK 125, og hjemkørte en flot DM-bronze

I CK 125 sluttede 2 nordmænd øverst på DM-sejrspodiet, men på DM-bronzen kom Morten B. Bertelsen fra MNJ efter en kontrolleret finalespurt.


Lucas B. Staun blev sammenlagt nr. 4 i DM for CK 250

- Hos CK 250’erne har der været drabelige placerings-dyster, oplyser Finn Knudsen. - Her var Lucas B. Staun godt tilfreds med den samlede fjerdeplads efter sin første DM-sæson i klassen.


Allerede i sin anden sæson blev Peter Olesen dansk mester i CK 650

I sin anden CK-sæson overhovedet viste MNJ’eren: Peter Olesen, at den heftige CK 650-klasse virkelig er guf for den nordjyske kører. Med en flot finalesejr på Korskro-motorbanen blev DM-guldet sikkert hjemkørt foran to sjællandske konkurrenter. Her sluttede den tidligere danske mester: Dennis Munch på en samlet firer efter en 2018-sæson med op- og nedture.


Efter en ”elevatorsæson” hjemkørte Dennis Munch en firer i DM 2018 for CK 650


Med en overbevisende sæson i CK Extreme scorede Søren Jelsbak DM-titlen i CK Extreme

- CK Extreme er en spændende fartmaskine og nyskabelse inden for Cross Kart, afslutter Finn Knudsen. – TOP TRE har været tre MNJ-kørere, og DM-guldet blev scoret af suveræne Søren Jelsbak foran Christian Juel og Nicklas Lucas Jensen. Meget tyder desuden på, at CK Extreme vokser sig endnu større i 2019-sæsonen. Allerede i DM-slutspurten meldte flere nye kørere sig på startlisten.


Christian Juel blev en sikker toer sammenlagt i CK Extreme


Nicklas Lucas scorede DM-bronze i sin debutsæson for CK Extreme

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp