Go Kart

Tre kørere adskilt af ét point i samlet mesterskab efter finalen i Vandel Karting Cup 2018

Go Kart
23/10/18

Ian Andersen vandt lørdag aften det individuelle mesterskab i Vandel Karting Cup med samme antal point som Oliver Schröter på andenpladsen og Max Brink Eneberg på tredjepladsen, blot ét point efter de to andre. Dermed blev det den tætteste afslutning på mesterskabet i karting cuppens historie.

Før finalen der blev kørt som nightrace lørdag aften på Vandel Gokartbane, førte Max Brink Eneberg serien med to point til Ian Andersen og 9 til Oliver Schröter. Med pointsystemet for serien var alt fortsat åbent for mesterskabet, og det skulle vise sig at blive en yderst spændende affære.

Oliver kørte sig sikkert frem til en flot finalesejr i det første af de to finale heats, hvor Max sluttede på en tredjeplads efter en tæt kamp med bl.a. Anders Jepsen, som tog sig af andenpladsen for heatet. Ian Andersen sluttede heatet som nummer 4 efter at have været nede på en niendeplads. Under sin opkørsel satte Ian hurtigste tid for heatet og startede derfor i pole position til heat 2. Efter mange dueller med Rasmus Brink, som også var stærkt kørende i finalen, tilkæmpede Ian sig en vigtig heatsejr. Max kæmpede for mesterskabet og havde undervejs nogle rigtig gode dueller med Lucas Daugaard, som gæstede serien i finalen. Lucas har i år kørt Formel 5, hvor han har gjort det fremragende i sin første sæson.

Efter heat 2 skulle der regnes nøje efter for at afgøre mesterskabet. Ved sammenlægning af dagens heatresultater blev Oliver vinder foran Ian på andenpladsen og Max på tredjepladsen. En sejr i en afdeling giver 125 point, imens andenpladsen henter 118 og tredjepladsen 115 point. Netop det system gjorde regnskabet helt tæt til sidst. Både Ian og Oliver sluttede efter de seks afdelinger året igennem på 578 point. Derfor skulle placeringer i de forskellige afdelinger afgøre vinderen, hvor det var Ian som havde én fjerdeplads mere end Oliver, som til sidst kunne kåres som mester. Max sluttede serien på tredjepladsen med 577 point efter et flot år.

Over 100 kørere har i 2018 kæmpet nogle flotte dueller i Vandel Karting Cup, som tilbyder alle uanset erfaring, muligheden for at drive motorsport til et lavt budget. Seriens opbygning hvor kørerne kvalificerer sig til A, B eller C rækken ved hver afdeling gør at alle kører race med kørere på eget niveau hver gang.