Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 Eurocup

Formel 1 juniorkører Christian Lundgaard vandt rookie-mesterskab i Formula Renault Eurocup

Formula Renault
2.0 Eurocup 

22/10/18 

Formula Renault 2.0 EurocupChristian Lundgaard sikrede sig et vigtigt skridt på vejen mod Formel 1, da han lørdag sejrede i Barcelona og dermed vandt rookie-mesterskabet i Formula Renault Eurocup. Mesterskabet var målsætningen som Renault Sport Academy, Renault Formel 1 teamets juniorprogram, havde sat for den unge dansker inden sæsonstarten. Med en første- og andenplads i weekendens to løb, sikrede Lundgaard sig også en flot andenplads i det generelle mesterskab.
 

Lørdag startede Christian Lundgaard løb et fra første position, efter han havde taget sæsonens fjerde pole position. Fra den placering dominerede Christian Lundgaard løbet og til trods for en safetycar halvvejs i løbet, vandt Lundgaard med hele 4 sekunder.
Søndagens løb startede Lundgaard fra femte startposition og efter et flot løb sluttede han på andenpladsen, efter blandt andet at have kørt hjul mod hjul med mesterskabsrivalen Max Fewtrell igennem de første sving efter starten og senere overhale ham udenom på vej mod sving et.


(Foto: Renault Sport)

Formula Renault har fostret en del af de nuværende Formel 1 kørere så som Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Carlos Sainz Jr., Stoffel Vandoorne, Pierre Gasly, Brendon Hartley og også Kevin Magnussen kørte et par løb i Formula Renault.

Formula Renault Eurocup har historisk vist sig som en svær motorsportsklasse at mestre i første sæson, men med den stærke weekend overhalede Christian Lundgaard kinesiske Yifei Ye i kampen om andenpladsen i det generelle mesterskab og blev en flot vicemester i serien. Christian Lundgaards flotte sæson tæller 4 sejre og yderligere 6 podieplaceringer og havde det ikke været for en meget uheldig weekend ved næstsidste afdeling på Hockenheimring, på et tidspunkt hvor han førte det generelle mesterskab, kunne han meget vel have sikret sig det generelle mesterskab også.


(Foto: Renault Sport)

”Jeg er super glad og stolt over, at have vundet rookie-mesterskabet” fortæller Christian Lundgaard. ”Det var målsætningen, der blev sat for mig ved sæsonstarten og den indfriede jeg. I løbet af sæsonen ændrede jeg dog selv den målsætning, da jeg kunne se, at muligheden for at vinde det generelle mesterskab var til stede. Jeg kan ærgre mig over, de to løb på Hockenheimring hvor jeg udgik (punktering og teknisk defekt – red.), men det kan jeg ikke bruge til noget nu. Jeg kæmpede det bedste jeg kunne i de to sidste løb og jeg er så glad for, at vi trods alt sluttede på andenpladsen i det generelle mesterskab. Alt i alt har det været en fantastisk sæson, så der skal lyde en kæmpe tak til min manager Alessandro (Alunni Bravi – red.), Renault Sport Academy og deres chef Mia (Sharizman – red.), mit team MP Motorsport, min familie, DASU, Team Danmark, Dansk Metal og alle mine sponsorer. De har alle været med til at gøre det her muligt”.


(Foto: Renault Sport)

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Circuit de Catalunya
  • 21/10/18 - Circuit de Catalunya - Formula Renault 2.0 Eurocup
  •