Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 Eurocup

Christian Lundgaard klar til mesterskabskamp i finaleløb

Formula Renault
2.0 Eurocup 

18/10/18 

Formula Renault 2.0 EurocupSidste afdeling af Formel 1 rugeklassen Formula Renault Eurocup afvikles i weekenden på Circuit de Catalunya ved Barcelona. Tre kørere kan vinde mesterskabet, heriblandt den danske Renault Formel 1 juniorkører Christian Lundgaard, der er oppe imod de to erfarne kørere, englænderen Max Fewtrell og kinesiske Yifei Ye.
 

Christian Lundgaard startede dette års sæson som nybegynder i Formula Renault Eurocup og målsætningen var klar. Han skulle vinde det såkaldte rookie-mesterskab, mesterskabet for kørere i deres første sæson i klassen. Historisk set har Formula Renault Eurocup vist sig rigtigt svær, at mestre i første sæson, da de hurtige formelbiler kræver masser tilvænning. Men Christian Lundgaard leverede en sensationel flot start på sæsonen og omkring midtvejs ændrede han målsætningen. Christian ville slå de etablerede kørere og vinde det generelle mesterskab. Med flot kørsel bragte han sig i spidsen af mesterskabet, men ved næstsidste afdeling på Hockenheimring betød sort uheld, at muligheden for at vinde det generelle mesterskab ikke længere kan afgøres af Christian selv. En punktering og en knækket trækaksel betød, at Christian udgik af begge løb – det ene fra føring – og forud for weekendens sidste afdeling, er Christian 36,5 point efter førende Max Fewtrell i det generelle mesterskab, men kun 16 point efter andenpladsen Yifei Ye. Sejr i weekendens to løb kan maksimalt indbringe 50 point, så Christian kan ikke selv afgøre mesterskabet.


De tre kørere, der kan vinde Formula Renault Eurocup, Yifei Ye, Max Fewtrell og Christian Lundgaard
(Foto: Renault Sport)

I Rookie-mesterskabet fører Christian Lundgaard til gengæld komfortabelt, med 40 point ned til Logan Sargeant og 44 point til Victor Martins, så mulighederne for at opfylde den oprindelige målsætning ser rigtig gode ud.

De svære odds til trods, så nægter Christian Lundgaard at opgive kampen om det samlede mesterskab. ”Det vil være rigtig stort at vinde rookie-mesterskabet, men jeg har ikke opgivet det generelle mesterskab” fortæller Christian Lundgaard fra Spanien. ”Rookie-mesterskabet var målet for mig og mine rådgivere før sæsonen, så det vil selvfølgelig være fantastisk at nå det mål. Men jeg har ikke givet op i kampen om det generelle mesterskab. Jeg ved godt, at jeg ikke selv kan afgøre det, men jeg vil give alt, hvad jeg har for at få et par topresultater og så må jeg se, hvordan det flasker sig for mine konkurrenter”.

Begge løb kan ses live på TV3 Sport. Lørdag vises løb 1 kl. 12.40 og søndag vises løb 2 kl. 16.50.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Circuit de Catalunya
  • 21/10/18 - Circuit de Catalunya - Formula Renault 2.0 Eurocup
  •