Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Dansk kæmpe-talent imponerer i USA

Formel 4 
17/10/18 

“Personligt tror jeg han kan vinde denne serie næste år. Det er selvfølgelig meget tidligt i vores relation, men han er god til strategi og hans attitude er helt korrekt.” Udtalelsen kommer fra en kilde i ledelsen af det førende team i Formel 4 US Championship; Crosslink Kiwi Motorsports.
 

Aske Nygaard Bramming rejste i fredags til Dallas, Texas, for at forberede sig til sin formel debut på amerikansk jord.
Dette års top-team i det amerikanske Formel 4 mesterskab har skrevet kontrakt med det danske kæmpe-talent.
Der er tale om 2 dages test på Dallas Motorsport Ranch i Texas, hvorefter teamet drager til Circuit Of The Americas (COTA). Udover at køre to løb på COTA, fungerer Formel 4 også som den ene af bare to supportserier til Formel 1 næste weekend.


(Foto: Claus Nygaard)

Udtalelsen kommer som en SMS til teamet bag Aske hjemme i Danmark; og det er ikke bare venlige og tomme ord.
Aske gennemførte en decideret magt-demonstration til testen på den kuperede og teknisk udfordrende bane. Grundet det nylige stormvejr i USA, fik han kun tilbagelagt 3 omgange i lørdags, den første testdag. Søndag gik Aske Nygaard Bramming fra at være 0,2 sekunder pr omgang efter førstekører Jose Blanco; til at storme i front med hele 1,2 sekunder pr. omgang. Dette over 4x30 minutters testarbejde på våd bane.


(Foto: Claus Nygaard)

Aske Nygaard Bramming afsluttede forrige weekend det danske Formel 4 mesterskab med en tredieplads. 2017 Formel 5 mester og DASU’s “Årets Talent, Asfalt” har haft en hård sæson, hvor han for alvor har vist sin styrke - ikke på banen med sejre, men i kraft af igen og igen at rejse sig fra uheld, defekter og modgang.
Det vidner om en dygtig racerkører, der samtidig er et menneske med stærke værdier og en enorm mental råstyrke. Vi har set det flere gange fra Aske. Ude af bilen formår han kærlig omtanke for andre, bl.a. ved at donere sine præmiepenge til velgørenhed. I bilen som en skarp og ubønhørlig konsekvent racerkører, hvis professionalisme i høj grad overstiger de forventninger man normalt ville have til en 16-årig gymnasieelev.


(Foto: Claus Nygaard)

Som sporting manager for Aske har jeg set en uimodståelig modning det sidste års tid. Aske har fundet en karakterstyrke der lover ekstremt godt for hans videre karriere. Den danske sæson været det perfekte tidspunkt at “fejle” i, rent resultatmæssigt. Når det er sagt, er en tredieplads i et skarpt felt ikke slemt; og specielt ikke når man tager mængden af uheldigheder i betragtning.
Jeg ved Aske har lagt det alt sammen bag sig og er super fokuseret på opgaven i den kommende weekend. Allerede nu har Formel 4 US noteret sig, at her kommer der noget helt særligt; et KÆMPE-talent på 16 år, der på én dag i den grad kan massakrere en topteam-førstekører i rå fart.

Der er træning og kvalifikation på COTA fredag. Lørdag køres første løb og søndag andet løb. Tilmeldingslisten tæller hele 36 biler, hvor også to andre har danske kørere.
Vi lover at give en melding så snart vi hører nyt fra “over there”. Vi er GIGA-spændte!

Olav Langdahl


Læs mere om:
  • Aske Nygaard Bramming
  •