Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Regn spolerede F3-festen på Silverstone

Formel 3 UK 
16/10/18 

En forstuvet tommelfinger og to aflyste løb kostede Nicolai Kjærgaard chancen for at vinde det engelske Formel 3-mesterskab. Nu ser han frem til at skulle køre test til Formel 3 Europe i Barcelona om en uge.
 


(Foto: British Formula 3)

19-årige Nicolai Kjærgaard vidste, at det ville kræve både held og hårdt arbejde at køre sig helt frem og blive engelsk Formel 3-mester på Silverstone. Men til syvende og sidst var det en forstuvet tommelfinger og et massivt regnvejr, der spolerede F3-afslutningen.

”Når man tager omstændighederne i betragtning, så er jeg tilfreds med min 2. plads i denne sæson, men jeg er ked af den måde, som sæsonen slutter på,” sagde det unge danske motorsportstalent kort efter, at løbsledelsen havde aflyst weekendens tredje løb.


(Foto: British Formula 3)

Nicolais problemer med hånden opstod allerede fredag, da kørerne kørte tests på Silverstone. En af de øvrige racere påkørte det ene forhjul på Nicolai K’s Carlin-racer. Det gav et så hårdt slag i rattet, at danskeren forstuvede en tommelfinger.

”Jeg kunne ikke holde godt nok fast i rattet med den tommelfinger og var langtfra 100 procent under tidskørslen lørdag formiddag. Alligevel kom jeg igennem og fik en startposition som nummer 4 i det første løb. Her var jeg ved at overhale min teamkammerat Billy Monger, da han kørte uden for banen, og da han trak ind på banen igen, måtte jeg undvige, så kørte jeg af banen og endte ude i gruset,” fortæller Nicolai K.


(Foto: British Formula 3)

Søndag var det hård regn, der spolerede danskerens mulighed for at få genoprettet magtbalancen i feltet. Kørerne fik kun lov at køre to omgange efter safety-car, da der kom rødt flag, og løbet blev aflyst. Et par timer senere valgte løbsledelsen af sikkerhedsmæssige årsager også at aflyse sæsonens sidste løb.

”Da havde vi i teamet allerede besluttet, at jeg ikke skulle køre mere, så jeg kunne skåne hånden mest muligt. Heldigvis har jeg ikke brækket noget i hånden, for næste weekend køres der Formel 3 Europe i Barcelona, og mandagen efter skal jeg testes i en af Carlins racere. Hvis jeg gør det godt, så er det planen, at jeg skal køre denne serie næste år,” siger Nicolai Kjærgaard.


Svenskeren Linus Lundquist vandt mesterskabet med Nicolai K på en flot og sikker 2. plads
(Foto: British Formula 3)

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  • Silverstone
  • 14/10/18 - Silverstone - Formel 3 UK
  •