Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Le Mans vinder Michael Christensen sejrer i VM afdeling i Japan

FIA WEC 
14/10/18 

World Endurance ChampionshipStartede sidst i Japan, men sluttede først – Udbygger VM føring
Michael Christensen, hans franske holdkammerat Kevin Estre og deres fabriks Porsche team kørte et perfekt løb, da de ved fjerde afdeling af det officielle VM for sportsvogne, FIA WEC, kørte sig fra sidste til førstepladsen i GTEPro-klassen i det seks timer lange løb på Fuji banen i Japan. Med deres sejr ved 24 timers løbet på Le Mans i juni og henholdsvis en anden- og tredjeplads ved de øvrige afdelinger, udbyggede de to deres føring i den samlede VM stilling.
 

Løbet på Fuji banen startede i regnvejr og her var det Aston Martin med den danske kørerbesætning Nicki Thiim og Marco Sørensen der tog føringen. De førte længe løbet, men bagfra kom Kevin Estre, der startede løbet i Michael Christensens Porsche 911 RSR. Estre kørte et flot første stint og Michael Christensen fortsatte det stærke arbejde, da han overtog Porschen. Han passerede blandt andet de to Aston Martiner og var involveret i flere tætte dueller med Ferrari, Ford og BMW. De stærke fabriksteams kæmpede løbet igennem, men med 1,5 time tilbage af det 6 timer lange løb kom Christensen og Estre i front for løbet. BMW pressede på, men føringen holdt til mål, hvor de fire første pladser blev besat af fire forskellige bilmærker Porsche, BMW, Ford og Ferrari.


(Foto: Jürgen Tap)

De nærmeste konkurrenter til VM titlen Ford GT kørerne Olivier Pla og Stefan Mücke og Ferrari kørerne Alessandro Pier Guidi og James Calado sluttede på henholdsvis sjette og tiendepladsen, hvilket betød at Christensen og Estre udbyggede deres føring i VM. Nicki Thiim og Marco Sørensen sluttede på syvendepladsen i deres Aston Martin.

”Et fantastisk løb for os” fortalte en glad Michael Christensen fra Japan efter løbet. ”Det var virkelig tæt og der skulle kæmpes om alle placeringer. Kevin (Estre – red.) kørte et super første stint og bragte os i en god position. Porsche havde lagt en perfekt strategi, så vi havde gode dæk til sidst og alle pitstop blev gennemført uden problemer. Selvom vi havde haft en dårlig kvalifikation og startede sidst, så troede vi på det og i dag er en af de dage, man ikke lige glemmer. Jeg var selv i nogle fede dueller og fik sat nogle gode overhalinger ind og vi udbyggede føringen i VM, så jeg kan ikke være mere glad”.


(Foto: Jürgen Tap)

Næste løb for Michael Christensen er femte afdeling af FIA WEC, der afvikles i Shanghai, Kina, den 18. november.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Fuji
  • 14/10/18 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •