Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Christina Nielsen i antiklimaks til sæsonfinale på Road Atlanta

SportsCar
Championship 

14/10/18 

Christina Nielsen, Patrick Long og Robert Renauer dominerede lørdag aften dansk tid det berømte Petit Le Mans på Road Atlanta, da en drive through-straf sendte dem ud af kampen om sejren.
 


(Foto: Ignite Media)

Føringen var en realitet, og det begyndte at ligne den sæsonafslutning, som Christina Nielsen og resten af Wright Motorsports havde drømt om. Men da løbsdommerne mod slutningen af det 10 timer lange Petit Le Mans lørdag aften dansk tid tildelte Porsche-teamet en drive trough-straf for påkørsel af en konkurrent, brast håbet om sejr.


(Foto: Ignite Media)

– Totalt antiklimaks! Vi skød en fantastisk fart og havde ført løbet i mere end to timer, da vi bliver tildelt en drive through-straf, som sender os ned på en sjetteplads. Vi fik straffen, fordi vi kom i nærkontakt med en konkurrent, som ender med at køre af banen, men selv efter at have set på onboard-videoen og sammenlignet med lignende episoder, som gik ustraffet hen, er vi slet ikke enige i afgørelsen. Men det er der ikke noget at gøre ved. Vi er dybt skuffede, men samtidig også bevidste om, at vi faktisk leverede varen i dag, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Det berømte Petit Le Mans, som er et 10 timer langt løb inspireret af den franske 24-timersklassiker og afviklet første gang for præcis 20 år siden, fungerer i dag som IMSA-sæsonens finale. Et på mange måder legendarisk event, som mange sportsvognskørere drømmer om at besejre. Christina Nielsen stillede op i den benhårde GTD-klasse sammen med sin faste makker, amerikanske Patrick Long, og med tyske Rober Renauer som tredjekører.


(Foto: Ignite Media)

Kæmpede sig op fra startplacering bagest i feltet
Trioen havde imidlertid oddsene imod sig, eftersom den røde og hvide Porsche 911 GT3 R måtte starte bagest i feltet, da løbet blev flaget grønt lørdag eftermiddag dansk tid. Et mindre motorproblem, som opstod under fjerde og sidste træningssesion betød, at bilen fik udskiftet motoren fredag eftermiddag, hvorfor det ganske enkelt ikke var muligt at få den klar til kvalifikationen.

– Det var kort sagt en rigtig dårlig start på weekenden, men det var den rigtige beslutning, og optimismen blev holdt oppe fordi vi vidste, at vi havde fundet et godt setup til bilen. Og da løbet blev sat i gang, var vi flyvende, forklarer Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Den danske racerkører og Porsche Selected Driver var første kører i bilen, kom godt fra start og arbejde sig op gennem rækkerne i sit første stint – og med en ligeledes stærk indsats fra Long og Renauer, lykkedes det i anden halvdel af løbet for trioen at tage føringen i klassen og forsvare den i adskillige omgange.

– Der var stadig halvanden time tilbage af løbet, da vi fik straffen, så intet var afgjort. Men vi følte virkelig, at vi kunne have vundet det løb. Alle og én i teamet havde leveret en fantastisk indsats, som gjorde, at vi stillede op med den bedst mulige bil. Løbet blev eksekveret på suveræn vis med gode stints og et effektivt arbejde i pitlane, så derfor er det en svær én at sluge.


(Foto: Ignite Media)

Christina Nielsen: Vi er skuffede, men også stolte
Christina Nielsen, Robert Renauer og Patrick long sluttede årets Petit Le Mans lige uden for podiet på en fjerdeplads i GTD-klassen. Nielsen og Wright Motorsports kan se tilbage på en sæson, som har budt på svære udfordringer, men også på enkelte lyspunkter som sejren på Road America i kalenderens ottende afdeling samt to efterfølgende løb med stærke podieresultater.


(Foto: Ignite Media)

– Wright Motorsports er et erfarent Porsche-team, men også et team, som var nye i WeatherTech SportsCar Championship i år. Vi vidste, det ville blive svært, men vi har kæmpet hårdt og rykket os markant løb for løb henover sæsonen. Det kunne have været suverænt for mig at sikre et tredje mesterskab i træk, men du bliver kun stærkere af at kæmpe med udfordringer, og det har været fantastisk at skifte til Porsche og vende tilbage til det mærke, som startede min karriere i GT-racing, slutter Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Road Atlanta
  • 13/10/18 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS