Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Nicolai K. vil kæmpe for F3-mesterskab

Formel 3 UK 
12/10/18 

Racerkøreren Nicolai Kjærgaard skal i den kommende weekend køre sin karrieres vigtigste løb på den legendariske Silverstone-bane. Det engelske Formel 3-mesterskab er inden for rækkevidde, men der skal kæmpes hårdt for sagen.
 

Nicolai Kjærgaard er allerede sikker på at få en flot andenplads i det engelske Formel 3 mesterskab, når man lørdag og søndag kører sæsonens sidste tre løb på den legendariske Silverstone-bane ved Northampton. Men mesterskabet er også inden for rækkevidde, og den unge danske racerkører vil kæmpe for sin chance.


(Foto: British Formula3)

Den 19-årige gymnasieelev fra Hjerting ved Esbjerg har i denne sæson kørt for Carlin, et af Englands førende racerteams og rugekasse for adskillige Formel 1-kørere. Den unge dansker har vundet 3 af de seneste 4 løb, og han er genstand for masser af opmærksomhed fra motorsportsverdenen og motorsportsmedier i Danmark og især England forud for weekendens løb på den engelske Formel 1-bane.

Under de seneste 3 løb på Donington Park for 3 uger siden hentede Nicolai K. to sejre og en 10. plads. Det gav så mange points, at der nu kun er 50 points mellem ham og seriens førende kører, svenske Linus Lundquist:

”Min racer havde en fantastisk speed samtidig med, at Linus ikke kunne få det til at fungere. Jeg er helt klar over, at mønsteret skal være det samme i den kommende weekend, hvis jeg skal øverst på skamlen, men jeg vil yde alt, hvad jeg kan,” siger Nicolai Kjærgaard.


(Foto: British Formula3)

Det er stort at vinde det engelske Formel 3 og komme i selskab med så fornemme navne som Ayrton Senna, Emerson Fittipaldi, Jackie Stewart, Mika Hakkinen og Jan Magnussen.

Det er ikke blot pokalen og æren som F3-champion, der står på spil, for topkørerne dyster også om den såkaldte Sunoco Whelen Challenge, der giver adgang til et sæde i en favorit-bilerne under næste års Rolex 24, 24-timers løbet på Daytona i USA. Begge dele giver masser af opmærksomhed og anerkendelse og vil være et vigtigt skridt til en international motorsportskarriere.

”Det der tænker jeg slet ikke på. Når jeg kører ud på Silverstone, har jeg fokus på hvert enkelt løb og kører målrettet efter at få endnu en sejr med hjem, siger den unge dansker, som siden successen på Doningham også har fået sin tv-debut i et motorsportsprogram på TV3.


(Foto: British Formula3)

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  • Silverstone
  • 14/10/18 - Silverstone - Formel 3 UK
  •