Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Le Mans vinder Michael Christensen forsvarer VM føring i Japan

FIA WEC 
11/10/18 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen forsvarer i weekenden sin VM føring i det officielle VM for sportsvogne, FIA WEC. Det sker ved fjerde afdeling af FIA WEC, hvor det 6 timers lange tv-transmitterede løb afvikles på den hurtige Fuji-bane, der er smukt placeret ved foden af Mount Fuji, i Japan.
 

Michael Christensen stiller til start i en Porsche 911 RSR med sin franske makker Kevin Estre. De to fabrikskørere stiller op i LMGTE Pro-klassen, der med 10 biler i det 34 biler store felt udgør den største klasse. Med hele fem fabriksteams fra Porsche, Ford, Ferrari, BMW og Aston Martin, der har Marco Sørensen og Nicki Thiim bag til start, er der lagt op til en tæt kamp.


(Foto: Jürgen Tap)

Christensen og Estre har udover deres sejr ved 24 timers løbet på Le Mans i juni, kørt en anden- og tredjeplads hjem i de to øvrige afdelinger og fører mesterskabet med 71 point. På andenpladsen er Ford GT kørerne Olivier Pla og Stefan Mücke med 57 point. Derefter følger Billy Johnson i Ford GT, der dog ikke kører hele sæsonen. Alessandro Pier Guidi og James Calado i Ferrari 488 GTE EVO er på fjerdepladsen med 43,5 point.


(Foto: Jürgen Tap)

Forud for løbet er BoP, Balance of Performance der skal sikre et jævnbyrdigt felt, ændret således, at BMW har fået lempelser, hvorimod både Ford og Porsche har fået blandt andet ekstra vægt.

”Japan er altid specielt” fortæller Michael Christensen. ”De japanske fans er virkelig entusiastiske og samtidig er det en virkelig fed og hurtig bane. Vi er blevet stækket lidt i forhold til sidst, så jeg er spændt på, hvor meget betydning det får for os. Aston Martin fik lempelser sidste gang og BMW denne gang, så det bliver tæt. Med fem fabriksteams kan det være marginaler, der gør udslaget, men vi er et stærkt team og jeg tror fortsat, at vi kan være med helt fremme. Men vejret ved Fuji på den her årstid kan være meget svingende og vejrudsigten ændrer sig fra dag til dag. Så der er store chancer for, at vi får regn, men det gør ikke noget for os, da jeg tror det vil udligne forskellen”.

Løbet transmitteres live på TV2 Sport søndag morgen fra kl. 3.55 og seks timer frem.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Fuji
  • 14/10/18 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •