Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Mesterskabet 2018 er afgjort

1600 Challenge 
12/10/18 

Det blev en hektisk og for flere en dramatisk afslutning på sæsonen 2018, da de sidste point skulle fordeles til sæsonfinalen i Yokohama 1600 Challenge.
Den 7. og sidste afdeling af DIF Danmarksmesterskabet blev kørt på FDM Jyllandsringen i forbindelse med Yokohama DM Finalen og det gik ikke stille for sig under sæsonens sidste to heats, som begge blev afviklet søndag.
 


Det var tre glade herrer som sidst på eftermiddagen søndag kunne fejre at være de tre bedste kørere i den samlede DM-stilling for 2018 sæsonen
(Foto: Agnes Straarup)

24 kørere var til start og lørdag formiddag lagde de ud med træning forud for sæsonens sidste to løb. Det blev for de fleste en problemfri træning, hvor de to unge rookiekørere Marcus Mose sammen med Lucas Sommerlund kørte træningens hurtigste tider ind efterfulgt af den førende i DM Mathias Valentin.

Lørdag over middag var det tid til weekendens vigtige tidtagning. Steffen Larsen var tilbage og han kørte en suveræn tid hjem på 1:19:677 foran Jesper Gregersen og Mathias Valentin, som altså alle var under 1:20. Efter dem fulgte Mirza Lovic som var aktuel til at tage 3. pladsen i den samlede DM-stilling. Den allerede kårede oldboys- og rookiemester Henrik Eilertsen kørte en 10. bedste tid hjem. Rasmus Vorre som deltog for kun anden gang i sin Citroën Saxo kørte 15. bedste tid hjem, foran Lukas Staub og Anders Straarup. Rudi Larsen i sin Fiat 500 Abarth skulle starte som nr. 21 på gridden lige foran Leif Juhl og Jimmy Bob Søgaard Jensen. Lucas

Sommerlund var uheldig og efter at have kørt den 12. bedste tid hjem havde han problemer med bilen, som udløste en kort safety car periode under kvalifikationen. Michael Blom udgik under tidtagningen med tekniske problemer og blev ikke klar til søndagens heats.


Mirza Lovic kørte 4. bedste tid hjem i tidtagningen, som var et godt udgangspunkt for at tage vigtige point i kampen om 3. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet
(Foto: Agnes Straarup)

Søndag skulle det hele så afgøres. Kl. 13:45 rullede et spændt felt ud på banen til det første af to heats. Det blev ikke uden spænding og dramatik i kampen om sæsonens sidste point. Efter en ellers fin start gik der ikke længe før at flere biler kom i nærkontakt med hinanden. På den nye del af banen var der tumult mellem Henrik Eilertsen og Jimmy Bob Søgaard Jensen som resulterede i at både Lukas Staub og Kim Rødkjær Sørensen blev ufrivilligt impliceret i forsøget på at undvige. I hesteskoen var der også tumult, her mellem Steffen Larsen, Mikkel Njor og Marcus Mose, som betød at Marcus Mose endte i sandet, mens Steffen Larsen efterfølgende fik en teknisk defekt og derfor måtte en tur i pit. Det kostede ham mange placeringer og det endte derfor med en slutplacering som nr. 13.

Med de uheldige situationer blev der hurtigt byttet placeringer. Mathias Valentin førte herefter an, som så mange gange før i sæsonen, efterfulgt af Jesper Gregersen og Mike Steffen Hansen. På en 5. plads kom Mikkel Njor, som sammen med Mirza Lovic kæmpede om de sidste point for at afgøre, hvem der til sidst skulle stå med pokalen for 3. pladsen i DM. Mikkel Gregersen indtog 6. pladsen efter gode dueller med Mikkel Njor. Oliver Rømer og Anders Straarup viste også høj klasse og der var intens kamp om 7. pladsen. Det endte dog således at Anders Straarup, som ellers var startet langt nede på gridden som 18´er, kørte sig ind på en 8. plads lige efter Oliver Rømer. Steffen Larsen blev som sagt nr. 13 foran Mark Backhausen og Sebastian Hove. Mathias Valentin holdte 1. pladsen i front og efter heat 1 kunne han dermed kalde sig for Danmarksmester 2018.


Mathias Valentin (i midten) nuppede sejren i heat 1 foran Jesper Gregersen (til venstre) og Mike Steffen Hansen (til højre) og han kunne dermed endeligt kalde sig for Danmarksmester 2018
(Foto: Agnes Straarup)

Sidst på eftermiddagen søndag ventede så heat 2. De otte bedst placerede fra heat 1, blev vendt om. Det betød at heat 2 var med Anders Straarup i front på pole position efterfulgt af Oliver Rømer, Mikkel Gregersen og Mikkel Njor. Mathias Valentin som endte 1´er i heat 1 skulle dermed starte som nr. 8 på gridden lige bag Jesper Gregersen, Mike Steffen Hansen og Mirza Lovic. Overraskende nok blev alle de uheldige biler fra heat 1 klar til start i heat 2. Så det var altså tæt på at være et helt fuldt felt, der rullede ud til det altafgørende sidste heat for sæsonen 2018.

Mathias Valentin får en god start fra 8. position og på første omgang har han allerede hentet de fire første placeringer, men det var ikke uden kamp fra Patrick Jensen, Mirza Lovic og Mike Steffen Hansen som forsøgte at hænge på. Anders Straarup får efter starten lavet et solidt forspring i front ned til Mikkel Gregersen, Mikkel Njor og Oliver Rømer. Allerede i starten af omgang 2 vil den nykårede Danmarksmester Mathias Valentin dog være med helt fremme og han passerer Oliver Rømer i svinget for enden af langsiden; jagten var sat ind.


DIF Danmarksmester 2018 Mathias Valentin
(Foto: Agnes Straarup)

Gode dueller var der også i midten af feltet, hvor Steffen Larsen og Jørn Vestergaard lå tæt og nærmest kørte side om side ind i svingene i en midtergruppe, som også udgjorde Mirza Lovic, Rasmus Vorre og Marcus Mose. Jimmy Bob Søgaard Jensen, som ellers havde måtte kæmpe for at få bilen klar til heat 2, måtte endnu engang udgå efter sammenstød denne gang med Lukas Staub. Et sammenstød som betød at Lukas Staub fik tildelt en stop&go straf. Sammenstødet havde efterfølgende konsekvenser for Jimmy Bob Søgaard Jensen, der pga. omstændigheder uden for banen blev udelukket fra arrangementet.

I den sidste halvdel af heatet blev der kæmpet mellem Mikkel Gregersen, Mikkel Njor og Jesper Gregersen om 3. pladsen. Men dramatikken var ikke slut. Et sammenstød mellem Marcus Mose og Mirza Lovic får Mirza Lovics Suzuki Swift Sport til at snurre rundt og efterfølgende rulle rundt på taget, hvor bilen derefter lander i sandet. Mirza Lovic er okay efter sammenstødet. Naturligvis førte uheldet en safety car periode med sig og feltet blev samlet. Episoden har efterfølgende betydet at Marcus Mose blev udelukket fra heat 2 pga. påkørslen.

Efter mange omgange havde Mathias Valentin helt i front forsøgt at indhente Anders Straarup, et forspring som blev minimeret pga. safety car perioden. Da løbet endnu engang blev givet frit, lå de to herrer i front kun med ca. 0,3 sekund imellem sig på samtlige af de sidste omgange. Den nykårede Danmarksmester beviste i tredje sidste sving at han ville toppe dagen af med to heat sejre og en DM-titel. Mathias Valentin vandt derfor heat 2 foran Anders Straarup. På 3. pladsen kom Jesper Gregersen, som på de sidste omgange kom forbi lillebror Mikkel Gregersen. Mike Steffen Hansen indtog 5. pladsen foran Patrick Jensen og Mikkel Njor. De to oldboyskørere Jørn Vestergaard og Jan Vestergaard indtog henholdsvis 8. og 9. pladsen. Lucas Sommerlund og Henrik Eilertsen fik til sidst i heatet tekniske problemer og unge Lucas Sommerlund, måtte desværre endnu engang parkere bilen på græsset efter en uheldig weekend. Kim Rødkjær Sørensen endte 14´er lige bag Mark Backhausen på 13. pladsen og foran Sebastian Hove og Leif Juhl på henholdsvis 15. og 16. pladsen.


Mathias Valentin (i midten) tog sejr nr. 2 i løbet af søndagen foran Anders Straarup (til venstre) og Jesper Gregersen (til højre)
(Foto: Agnes Straarup)

Efter sæsonens sidste løb med spænding, dramatik og skrammer endte det således at Mathias Valentin nu kan kalde sig for Danmarksmester 2018 foran den forsvarende mester Jesper Gregersen og Mikkel Njor på 3. pladsen.


De tre bedste kørere for sæsonen 2018. Mathias Valentin (i midten) tog guldet foran forsvarende mester Jesper Gregersen (til venstre) og Mikkel Njor, som sikrede sig DM bronze (til højre)
(Foto: Agnes Straarup)

I oldboysmesterskabet havde Henrik Eilertsen allerede sikret sig titlen som Oldboysmester 2018. På en flot 2. plads kom Jørn Vestergaard foran Jan Vestergaard, der bliver 3. bedste oldboyskører i Yokohama 1600 Challenge 2018.


Henrik Eilertsen fik langt om længe pokalen for Oldboysmesterskabet 2018, som han allerede sikrede sig på Padborg Park for en måneds tid siden. Jørn Vestergaard tog sølvet og blev samlet 2´er foran Jan Vestergaard.
(Foto: Agnes Straarup)

I rookiemesterskabet havde Henrik Eilertsen også allerede taget titlen som bedste Rookiekører 2018. På 2. pladsen kom Anders Straarup efterfulgt af Lucas Sommerlund som indtager 3. pladsen i det samlede mesterskab.


Endnu tre glade kørere på podiet. Henrik Eilertsen tog titlen som Rookiemester 2018 foran debutant Anders Straarup på 2. pladsen og Lucas Sommerlund på 3. pladsen
(Foto: Agnes Straarup)

Stort Tillykke til alle kørere og teams for de flotte præstationer sæsonen igennem. Yokohama 1600 Challenge vil gerne sige tak til de 2 danske baner, som klassen gennem sæson 2018 har besøgt. Tak til officials og alle øvrige hjælpere og frivillige ude på banerne - uden jer er det ikke muligt.

En stor tak skal der også lyde til alle tilskuere som har kigget forbi i løbet af sæsonen og skabt god stemning og godt humør når I har kigget ind i teltene hos de mange deltagere. Vi håber at se jer alle igen i 2019 sæsonen.

Sidst men ikke mindst skal der lyde en stor tak til klassens sponsorer.

Nu er det tid til vinterpause, men vi glæder os allerede til at sæsonen 2019 skydes i gang.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

Agnes Straarup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 07/10/18 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •