Formel 4 DK

Casper Pilgaard vinder DIF DM Sølv

Formel 4 DK
10/10/18

Formula 4 DKCasper Pilgaard er dette års vinder af DM Sølv i DIF Danmarksmesterskabet i Renault Formel 4 Danmark.
Den 20-årige racerkører fra Ryomgård har vist god fart gennem sæsonens 7 første weekender, og det var målet at fortsætte dette arbejde ved sæsonfinalen på FDM Jyllandsringen.

Vejrudsigten for weekenden så generelt rigtig flot ud, men der var alligevel lidt vand på banen lørdag morgen, da træningen skulle køres.

Inden weekenden indtog han andenpladsen, og mens førstepladsen allerede var kørt, var der stadig 3 andre kørere, som også havde mulighed for at snuppe denne.

(Foto: JJ Media)

Da der ikke havde været andre biler på banen inden Renault Formel 4 Danmark, var der ikke tvivl om at der skulle regndæk på den hvide og røde Mygale F4 racer med nummer 5 på siden.

Det blev til 14 gode omgange, hvoraf Caspers bedste tid rakte til 3. hurtigste tid af alle. Det tog teamet nu ikke så tungt, da det som nævnt, formentlig kun ville blive i træningen, at der var behov for regndæk.

Banen var da også helt knastør ved eftermiddagens kvalifikation. For en måned siden var Casper fuldstændig suveræn i kvalifikationen ved Grand Prix Danmark, men konkurrenterne havde fået lukket hullet denne gang.

Resultatlisten meldte en 3. plads til den unge kører – men det var kun 0,137 fra Pole Position.

Blot en time efter afslutningen på tidtagningen, skulle heat 1 køres.

Med en rigtig flot start, kom han op på andenpladsen allerede inden første sving, hvorefter der blev lagt maksimalt pres på den forankørende. Men da det samtidig var den nykårende Danmarksmester, var det ikke en der knækkede under pres, og Casper måtte efter de små 20 minutters racerløb passere målstregen som 2’er.

Men det vigtigste var, at Casper sluttede foran de nærmeste udfordrere til andenpladsen i Mesterskabet, og kunne derved allerede lørdag eftermiddag glæde sig over at have sikret sølvmedaljen, uden at kunne blive hentet i forbindelse med søndagens to kørsler.

Søndag eftermiddag var bilerne igen på banen, og fra 7. startposition lavede Casper en af de efterhånden legendariske første omgange, hvor konkurrenterne blev passeret en efter en. Efter blot en omgang + det første sving på anden omgang, var han allerede oppe på andenpladsen af løbet.

Omgangen efter gik han i føring af heatet, og fik endda opbygget et forspring til konkurrenterne bagved. På løbets 5. omgang kom der desværre Safety Car, der stjal det pæne forspring, som der ellers var blevet bygget op. Men set med positive briller, så var der også kortere til målflaget.

Efter 5 minutters oprydning, blev løbet givet frit igen, men kun i to omgange, inden der igen kom Safety Car på banen.

Så ikke nok med at Casper allerede havde trukket elastikken ud, ikke blot en, men hele to gange, så skulle han altså også gøre det en tredje gang.

Løbets anden Safety Car varede blot en enkelt omgang, så der stadig var to omgange tilbage at køre.

Der blev forsøgt at stikke af igen i front af feltet, men endnu en gang måtte han bøje sig i støvet, og se sig passeret af den nye Mester.

Det var også de to kørere, der holdt på den forreste startrække til årets finaleheat klokken 17.35 søndag eftermiddag.

Den unge kører fra Ryomgård forsøgte at tvinge den førende til at lave en fejl, men denne var kold som is, selvom de to satte en helt forrygende fart, som distancerede alle andre med godt 12 sekunder på de 14 omgange racerløb – så kan man selv regne ud hvor meget hurtigere at de var i gennemsnit per omgang.

Med tre gange andenpladser henover weekenden, og en sølvmedalje i DIF Danmarksmesterskabet 2018, kan holdet ikke andet end at være tilfreds.

Udefrakommende faktorer tidligt på sæsonen, betød et for stort pointtab, til at kunne følge Mesteren helt til døren. Men vi må også bare tage hatten af, og sige tillykke – og tak for de mange fede dueller ude på banerne. Det skal der også lyde til de andre kørere i klassen.

Pilgaard Motorsport vil også gerne sende en kæmpe tak til holdets samarbejdspartnere, der har været en uvurderlig støtte gennem sæsonen.

Tak til alle dem som hjælper med at arrangere og afholde løbene – uden alle jer, ville vi ikke kunne udøve vores sport.

Sidst men ikke mindst, vil både Casper Pilgaard, teamchef Jørgen Pilgaard og alle de andre involveret i Pilgaard Motorsport, takke op for supporten rundt på banerne. I har været med til at holde humøret og kampgejsten oppe, med jeres fantastiske opbakning.

Hvad planerne er for næste år, ligger ikke helt fast endnu. Men der står jo en rød og hvid Formel 4 racer ovre i hjørnet på værkstedet hjemme i Ryomgård, og støvet skulle helt ikke nå at lægge sig alt for tykt på den, inden at den igen er at finde rundt på de danske baner.