Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Vanskelig finale for Tirsgaard Racing, men topplaceringer i mesterskabet

Road Racing 
10/10/18 

Simon Tirsgaard, Horsens, blev Dansk Mester i Road Racing i Superbike klassen med Steven Tirsgaard, Give, på 2. pladsen ved finalen på Jyllandsringen.
De 3 sidste løb blev afviklet på Jyllandsringen i den forgangne weekend i Road Racing Superbike klassen på deres BMW S 1000 RR-maskiner, sammen med finalerne i DTC samt flere andre bilklasser. Slutstillingen blev en gentagelse af resultatet i 2017, hvor de sluttede i samme rækkefølge på BMW-motorcyklerne.
 

Inden de 3 finaleløb førte Steven Tirsgaard med 2,5 point ned til broderen Simon Tirsgaard, men der var 75 point at køre om i de 3 løb.

Lørdagens tidtagning blev kørt på en meget vanskelig bane med pletvis våde områder. Tidtagningen sluttede med Steven på pole og Simon på anden pladsen.

Lørdagens løb startede med Steven i front og Simon ud af det første sving på 3 pladsen, men kort efter på publikumslangsiden tabte Steven maskinen over forhjulet, og han kurede hen overbanen og ud på græsset. Kort efter blev løbet rødflaget grundet et andet styrt på banen.

Løbet blev genstartet uden Steven Tirsgaard, der sammen med mekanikerne havde travlt med at klargøre hans maskine i pit – lane. Løbet blev afkort til 6 minutter + 1 omgang. Simon dumpede ned på 3. pladsen medens Allan Howard havde taget fronten og opbygget et godt hul til feltet. Simon fik hævet farten efter et par omgange og det ternede flag passere hans som nr. 1. Steven nåede at komme ind på banen og køre et par omgange, men han fik ingen point. Nu var det pludselig Simon, der førte med 22,5 point i den samlede stilling ned til Steven.

Søndagens første løb havde Simon pole, mens Steven startplacering var som nr. 13. Steven skulle for at have en chance for at vinde DM helt frem i front. Det udviklede sig hurtigt til en kamp mellem Mathias Poulsen og Steven om sejren med Allan Howard – Rene Prang lige efter og Simon Tirsgaard på 5 pladsen.

Inden sidste løb havde Simon et forspring til Steven på 16,5 point. Simon skulle faktisk udgå af løbet for ikke at vinde det Danske Mesterskab.

Det sidste løb var med Mathis Poulsen i front, Steven Tirsgaard som nr. 2 og Simon Tirsgaard som nr. 6. Løbet udviklede sig til en tæt dyst mellem Mathias Poulsen og Steven Tirsgaard og en efterfølgende gruppe bestående af René Prang – Allan Howard og Simon Tirsgaard. Simon kunne godt se, at han ikke skulle frem og deltage i den intense kamp foran med risiko for styrt og miste det Danske Mesterskab. Løbet sluttede med Mathias Poulsen nr. 1 – Steven Tirsgaard nr. 2 – René Prang nr. 3 – Allan Howard nr. 4 og Simon Tirsgaard nr. 5.

Løbet endte med Mathias Poulsen som nr. 1, Steven Tirsgaard på anden pladsen René Prang som nr 3 og Simon Tirsgaard på 4. pladsen. Allan Howard kørte af banen, men kom tilbage igen og endte på 8. pladsen.


Simon og Steven Tirsgaard efter finalen
(Foto: Adwerk.dk)

Slutstillingen om det Danske Mesterskab:
Nr. 1 Simon Tirsgaard
Nr. 2 Steven Tirsgaard
Nr. 3 Mathias Poulsen
Nr. 4 Allan Howard
Nr. 5 René Prang

Der skal ikke herske tvivl om, at hele teamet er meget stolte og glade over kørernes samlede resultat med 1. og 2. pladsen i DM for andet år i træk, men det kan ikke lade sig gøre uden mekanikerne og de øvrige hjælpere omkring teamet – mange tak til dem.

Når alt det er sagt kan det slet ikke lade sig gøre uden en stor kreds af meget trofaste sponsorer, der bakke op om teamet. Der skal hermed lyde en meget stor tak til dem for jeres store støtte.

Vi havde samtidig til finalen på Jyllandsringen besøg af rigtig mange sponsorer og gæster i ryttergården samt på lægterne, hvor kørerne Steven og Simon samt de øvrige hjælpere i teamet gerne giver noget til gengæld for deres støtte og opbakning.

Se også:
facebook.com/Tirsgaardracing/

Team Xpedit
Tirsgaard Racing


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  •