Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen sætter alt på spil i 10 timer lang sæsonfinale

SportsCar
Championship 

10/10/18 

Den danske Porsche Selected Driver Christina Nielsen vil udnytte årets sidste chance for et topresultat, når hun sammen med Patrick Long, Robert Renauer og resten af Wright Motorsports stiller op til Petit Le Mans på Road Atlanta den kommende weekend.
 

Der er lagt i kakkelovnen til et brag af en finale, når den amerikanske sportsvognsserie får grønt flag til årets sidste løb den kommende weekend. Traditionen tro rundes IMSA-sæsonen af med et benhårdt 10-timersløb på Road Atlanta, og det er en bane, som betyder særligt meget for den danske Porsche-kører Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

– Road Atlanta var den første bane, jeg kørte på, da jeg kom til USA, og det er klart min favorit blandt alle de klassiske, oldschool baner. Det er en af de baner, hvor man taler om 'high risk, high reward', fordi der er meget at vinde, hvis du tør at satse – og samtidig er der kontant afregning, hvis du laver en fejl, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Den danske racerkører og forsvarende IMSA-mester stiller til start GTD-klassen i det 10 timer lange Petit Le Mans sammen med sin faste makker, amerikanske Patrick Long, og tyske Robert Renauer, som tidligere også har tilsluttet sig duoen som tredjekører på Daytona, Sebring og Watkins Glen. De tre profiler skal dele Wright Motorsports' røde og hvide Porsche 911 GT3 R.


(Foto: Ignite Media)

– Vi er et stærkt hold, og med Wright Motorsports i ryggen er jeg ikke i tvivl om, at vi har styrken til at slutte sæsonen af med et godt resultat. En podieplads ville være fantastisk, og en sejr ville være episk. Vi har haft en udfordrende sæson, og vi er desværre ude af kampen om mesterskabet. Det betyder til gengæld, at vi ikke har noget at forsvare, og dermed har vi råd til at tage nogle chancer i kampen om et topresultat. Man er aldrig bedre end sit sidste løb, og det ville på alle måder være fantastisk for teamet at slutte året af med et godt resultat.


(Foto: Ignite Media)

Christina Nielsen: En kæmpe holdindsats
Petit Le Mans, som er IMSA-sæsonens tredjelængste løb efter 24-timersløbet på Daytona og 12-timersløbet på Sebring, kræver, at teams og kørere omstiller sig fra sædvanlige, sprintbetonede 2,4-timersløb til et klassisk langdistanceløb, som flages grønt om formiddagen og først ender, når solen er gået ned.


(Foto: Ignite Media)

– Det er ganske vist et løb, som starter og slutter samme dag, men der kan ske lige så meget på 10 timer, som der kan på et helt døgn. Banen ændrer sig, temperaturen ændrer sig. At kæmpe med om sejren kræver utroligt meget af hele holdet, lige fra ingeniører til mekanikere og kørere. Vi skal præstere optimalt hele vejen rundt, men det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi er i stand til. Jeg synes virkelig, vi har kæmpet hårdt hele sæsonen, og forhåbentlig får vi en god afslutning.


(Foto: Ignite Media)

Tidsplan - Petit Le Mans - Road Atlanta

Torsdag 11. oktober
Kl. 11.15 (17.15) – Træning #1 (60 min)
Kl. 15.15 (21.15) – Træning #2 (60 min)
Kl. 19.30 (01.30) – Træning #3 (90 min)

Fredag 12. oktober
Kl. 11.15 (17.15) – Træning #4 (60 min)
Kl. 16.20 (22.20) – Kvalifikation (15 min)

Lørdag 13. oktober
Kl. 08.30 (14.30) Warm Up (20 min)
Kl. 11.05 (17.05) – RACE (10 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Road Atlanta
  • 13/10/18 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •