Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen på Road Atlanta: Kan sikre karrierens fjerde mesterskab med Corvette Racing

SportsCar
Championship 

10/10/18 

Med en succesfuld indsats i weekendens Petit Le Mans kan Jan Magnussen og Antonio Garcia for andet år i træk sikre sig kørermesterskabet i det amerikanske sportsvognsmesterskab. Det vil være fjerde gang, danskeren tager den prestigefulde titel sammen med Corvette Racing.
 

Når Jan Magnussen og Antonio Garcia stiller til start i den 10 timer lange sæsonfinale Petit Le Mans på Road Atlanta den kommende weekend, er det med et ikke uvæsentligt pres på skuldrene. De to Corvette-kørere fører det benhårde kørermesterskab, men skal slutte på en fjerdeplads eller bedre for at være sikre på at vinde over rivalerne fra Ford.


(Foto: Richard Prince)

– Vi er ni point foran, og det er naturligvis bedre end at være ni point bagud. Men vi er oppe imod to kørere og et team, som har præsteret stærkt de seneste sæsoner, og vi ved selv, hvor hårdt man vil kæmpe, når mesterskabet er så tæt på én. Så vi har gode chancer, men det bliver ikke nemt, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Sidste år havde Corvette-duoen så stor en føring, at de blot skulle starte løbet for at tage titlen. I år er kampen en del tættere, da duoen fører med blot ni point foran de nærmeste rivaler, Ford-kørerne Ryan Briscoe og Richard Westbrook – begge i øvrigt tidligere Corvette-kørere. Den korte pointafstand betyder, at Magnussen og Garcia som minimum skal slutte på en fjerdeplads for at sikre mesterskabet, givet at Ford-kørerne vinder løbet.


(Foto: Richard Prince)

Til lørdagens løb på Road Atlanta får Jan Magnussen og Antonio Garcia selskab af schweiziske Marcel Fässler, som efterhånden er blevet en fast gæst på det amerikanske hold. Fässler har tidligere hjulpet de gule Corvetter på både Daytona, Sebring, Le Mans og Road Atlanta, og i weekenden får han ekstra travlt, da han både agerer tredjekører for Magnussen og Garcia og for teamkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner.

Det 10 timer lange finaleløb på den godt fire kilometer lange Road Atlanta flages grønt lørdag kl. 11.05 lokal tid og slutter i aftenmørket kl. 21.05. Road Atlanta er ikke noget ukendt sted for Jan Magnussen, da banen blev brugt som fast testbane for Panoz Motorsports, som var Magnussens arbejdsgiver fra 1999 til 2002, og Road Atlanta har hvert år været på kalenderen i det amerikanske sportsvognsmesterskab.


(Foto: Richard Prince)

Skal køre æresrunde for Don Panoz
Og netop Don Panoz – grundlæggeren af det legendariske team og stifteren af den amerikanske Le Mans-serie, som i dag har udviklet sig til WeatherTech SportsCar Championship – vil blive æret ved en officiel ceremoni umiddelbart inden startet på årets Petit Le Mans. Den karismatiske forretningsmand og motorsportsentusiast gik bort tidligere på året i en alder af 83, og som en hyldest vil hele IMSA-feltet under formationsomgangen blive anført af en af hans mest kendte racerbiler, Panoz GTR-1 – også kaldet 'Batmobilen' grundet det spektakulære design. Det er Jan Magnussen, som er blevet udpeget til at køre bilen.


(Foto: Richard Prince)

– Udover at jeg stadig er utroligt rørt over at blive udvalgt til denne opgave, så ser jeg virkelig frem til at komme tilbage i Panoz'en igen. Det var den første sportsvogn, jeg kørte, da jeg kom til USA. Min første test foregik netop på Road Atlanta i 1998, altså for præcis 20 år siden, og lige så stor en oplevelse det var dengang, lige så stor en oplevelse bliver det at køre bilen igen efter alle de år, lyder det fra Jan Magnussen.

– Vi vil forhåbentlig give en masse fans muligheden for at mindes alle de fantastiske ting, som Don Panoz gjorde for det, han elskede allermest, nemlig motorsporten.


(Foto: Richard Prince)

Tidsplan - Petit Le Mans - Road Atlanta

Torsdag 11. oktober
Kl. 11.15 (17.15) – Træning #1 (60 min)
Kl. 15.15 (21.15) – Træning #2 (60 min)
Kl. 19.30 (01.30) – Træning #3 (90 min)

Fredag 12. oktober
Kl. 11.15 (17.15) – Træning #4 (60 min)
Kl. 16.20 (22.20) – Kvalifikation (15 min)

Lørdag 13. oktober
Kl. 08.30 (14.30) Warm Up (20 min)
Kl. 11.05 (17.05) – RACE (10 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Road Atlanta
  • 13/10/18 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •