Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Yokohama SuperCup blev afgjort

Yokohama
SuperCup 

09/10/18 
Yokohama

I weekenden den 6. – 7. oktober blev den sidste afdeling for Yokohama SuperCup kørt på Jyllandsringen. Det blev en flot afslutning på en fin sæson. Allerede efter heat 1 om lørdagen stod det klart, at Michael Vesthave Jr. i BMW ville genvinde titlen fra 2017, men de næste pladser blev først endelig afgjort i søndagens sidste heat.
 

Selvom Michael Vesthave Jr. nok må betegnes som mester i sikker stil, så viste weekenden, at han bestemt ikke er urørlig. I heat 1 lørdag eftermiddag fulgte Allan Kristensen i Seat Ibiza ham helt til dørs. Forskellen på hurtigste omgang mellem de to var kun 2/100 sekund, og i mål var der under 1 sekund imellem dem. Det fascinerede ved lige netop den tvekamp er, at to så forskellige biler kan være i så tæt konkurrence. Michael Vesthave Jr. kører i en baghjulstrukket BMW, med en 2,5 l sugemotor, hvor Allan Kristensen kører i en forhjulstrukket Seat Ibiza med en 1,4 l turbomotor. Og det er en af de ting, der gør Yokohama SuperCup til en rigtig god klasse.


Michael Vesthave Jr. er Yokohama SuperCup mester 2018
(Foto: Keld Dohm)

Heat 2 blev kørt søndag formiddag kl. 11.00. Solen skinnede fra en blå himmel, og det havde den gjort et par timer. Så da halvdelen af feltet mødte frem til start på regnvejrsdæk, så var der nogen der rystede på hovedet. Det skulle dog meget hurtigt vise sig, at det var dem der havde valgt netop regnvejrsdækket, der var de klogeste lige i denne situation. Udover at have taget det rigtige dækvælg, så var vejr og føre lige noget der passede de små Seat Ibiza’er. Teamkammeraterne Rene Junker Povlsen og Allan Kristensen fra Air Connection Racing lavede simpelthen teamets til dato bedste resultat, da de kørte over målstregen på P1 og P2. Umiddelbart så det ud til, at Allan var den hurtigste af de to, men han var startet tre pladser efter sin teamkammerat, og da han efter 4-5 omgange havde indhentet ham, så valgte de klogeligt at køre parløb og sikre de to øverste podiepladser. Thue Henriksen i BMW kæmpede bravt den første halvdel af løbet for at følge de to, men han måtte sande, at hans baghjulstrækker ikke var hurtig nok til at følge med de to små forhjulstrækkere, selvom han også havde valgt regnvejrsdæk. Helt uvant for Michael Vesthave Jr. lå han i den tunge ende af feltet, baghjulstræk, slicks og vådt føre fungerede bare ikke for mesteren, så han måtte tage til takke med en niende plads.


Air Connection Racing havde en super flot finale, som blev afsluttet med en overrækkelse af en sølvmedalje til Rene Junker Povlsen for andenpladsen i mesterskabet.
(Foto: Keld Dohm)

Til heat 3 skulle Morten Christensen i Audi TTS starte på pole, og han var tydeligvis opsat på at slutte sæsonen af med maner. Han måtte dog efter 5 omgange erkende, at han ikke kunne holde hverken Tino Vang Jørgensen eller Michael Vesthave Jr. bag sig. Han var dog ganske stålsat på at holde sig podieplads de sidste syv omgange, og med klog kørsel lykkedes det at holde de jagtende bag sig. Han tager tredjepladsen med kun 1/10 sekund ned til Thue Henriksen, der for anden gang i weekenden havnede på fjerdepladsen. Morten tager dermed sin første pokal i Yokohama SuperCup i sit sidste heat i sæsonen. Godt gået, og et bevis på at det betaler sig at kæmpe for det.


Morten Christensen (111) henviste årets bronzevinder, Thue Henriksen til en fjerdeplads i heat 3.
(Foto: Keld Dohm)

Sæsonen er slut, og det har været en god sæson for Yokohama SuperCup. Der har i gennemsnit været 15 biler til start i hver af de syv afdelinger, og der er blevet leveret tæt og flot race hver eneste gang. Selvfølgelig har der været lidt buler, men langt de fleste skader i året har skyldtes uheldige omstændigheder, som teknisk nedbrud og meget andet. Og i en klasse hvor konkurrencen er så tæt som den er i SuperCup, så er der risiko for berøringer deltagerne i mellem, selv ved helt små kørefejl og tekniske problemer.


Stort tillykke til de tre medaljetagere i årets mesterskab.
(Foto: Keld Dohm)

Rent køremæssig er sæsonen slut, men som i alle foreninger, så skal der holdes en generalforsamling. Det bliver i år holdt den 11. november 2018 kl 13.00 på Memphis Mansion i Randers. Er du interesseret i at deltage så er du velkommen til det, men der er naturligvis kun stemmeret for fuldgyldige medlemmer af køreforeningen.

Yokohama SuperCup, www.supercup.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Michael Vesthave Jr
  • Jyllandsringen
  • 07/10/18 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: