1600 Challenge

Rømer sluttede sæsonen på toppen

09/10/18

Oliver Rømer fik afsluttet debutsæson i Yokohama 1600 Challenge på toppen.
Den 21-årige racerkører fra Stege på Møn kørte i weekenden sæsonfinale på FDM Jyllandsringen, hvor der skulle kæmpes om de sidste medaljer.

Det har været en debutsæson med både opture og nedture – men kun nedture på grund af mekanikken, der havde det med at drille lidt midt på sæsonen. Det blev til gengæld løst i anden halvdel af sæsonen, så han kunne give bilen fuld gas fra start til slut på weekenderne.

(Foto: JJ Media)

Inden weekenden lå han på en stort set sikker 4. plads i Rookiemesterskabet, for kørere der ikke tidligere har kørt asfaltbaneløb. Da holdet sprang over den omkostningstunge Tysklandstur, som tilmed lå lige midt i sommerferien, blev der sat lidt for mange point til på den konto. Til gengæld satsede holdet mere på dagsresultaterne, og havde inden weekenden da også fået 2 pokaler med hjem.

Den pokalhøst kunne jo være rigtig sjov at få fordoblet – men en fugtig racerbane lørdag formiddag satte en dæmper på mulighederne for at få bilens tørvejrsopsætning testet af. Han kørte 8 omgange på slicks, hvilket ikke just var de bedste dæk til forholdene, men til gengæld risikerede man også at brænde et sæt regndæk af, da banen kun lige var let fugtig og ikke pladdervåd.

Så den 15. plads gik hurtigt i glemmebogen, og i stedet skulle der fokuseres hen imod kvalifikationen 12.45. Den hvide Peugeot 207 med nummer 31 i sideruden har tidligere på sæsonen vist rigtig god fart på netop FDM Jyllandsringen, så holdet stod ikke på helt bar bund med en opsætning.

Det blev kun til nogle få flyvende omgange i de 20 minutters tidtagning, inden at der kom en Safety Car på banen, da en anden bil skulle trækkes væk. Det brød rytmen en anelse for Oliver, men til gengæld kunne han så få justeret lidt på dæktrykket i pitten.

På de to sidste omgange, satte han de personligt to bedste tider, hvilket gav ham 11. startposition. 0,3 sekund hurtigere, og så havde det været P6! Så det var marginalerne, der afgjorde startplaceringerne.

Med lidt over 24 timers ventetid til det første løb søndag eftermiddag, var der god tid til afslapning, og ikke mindst mental forberedelse forud for de to pointgivende løb.

Oliver var i den grad klar da starten på løb 1 gik. I Hesteskoen var der for første gang brug for de hurtige reflekter, da tre kørere pludselig holdt i vejen. For at det ikke skulle være nok, så var der endnu mere kaos få sving senere, hvor det lykkedes den unge kører at undgå en af de strandede biler med få millimeter.

Med hjertet helt oppe i halsen, fik han små 10 minutter til lige at få det lidt i ro igen, da der kom Safety Car ud på banen, for at få ryddet op efter alle de havarerede biler.

Herefter kunne han gå i gang med at angribe manden på 7. pladsen, og for at det ikke skulle være nok, så var det også den førende Rookiekører på banen. Han blev let og elegant passeret på 5. omgang, hvorefter sigtekornet blev sat ind på yderligere avancement. Det blev dog kun ved tanken, men 7. pladsen var sæsonens hidtil bedste resultat, og tilmed den første sejr i Rookiemesterskabet.

Til løb 2 skulle top-8 fra det første løb vendes, hvilket betød at Oliver skulle starte fra den første række.

Så det var noget der kunne få gang i noget hjertebanken igen. Men han var allerede vant til at køre forrest i felterne fra gokarttiden, så nu var det præcis det samme – blot i en bil.

Det blev ikke til verdens bedste start, men han kom godt rundt, og fik første omgang gennemført på 4. pladsen. Der var et par konkurrenterne mere som smuttede forbi i løbet af de næste par omgange, men Oliver kørte også lidt efter devisen, med at få en hel bil med hjem.

En konkurrent var desværre ikke helt så heldig, og derfor måtte der igen Safety Car på banen, inden at det blev til et sprintløb på 3 omgange til allersidst. Her lå Oliver midt i en klump biler, som kæmpede helt vildt for enhver plads, så der var et par episoder, hvor han valgte at trække sig, frem for at få en skade.

Så finalen blev gennemført på 10. pladsen, og med en andenplads i Rookiemesterskabet til følge.

To pokaler ud af to mulige på en løbsweekend, må siges at være en godkendt afslutning. Når man så samtidig kunne blande sig i toppen af feltet, giver det blot endnu mere blod på tanden til 2019.

Oliver Rømer vil gerne takke alle holdets samarbejdspartnere, og alle dem som har kigget forbi teltet henover året. Der er jo et stykke at køre fra Møn til Silkeborg og Padborg, så vi sætter kun endnu større pris på at nogen gør det.

Der skal også lyde en tak til konkurrenterne i feltet, for mange timers godt og tæt ræs.

Og så ses vi ellers igen i 2019, til endnu mere fedt racerløb.