Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Optakt - DM Finalen - Jyllandsringen

Formel 4 DK 
04/10/18 

Formula 4 DKSæsonen lakker mod enden, og i den kommende weekend udløses spændingen i Formel 4 Renault Danmark mesterskabet endelig.
 

Selvom vi allerede har fundet dette års mester i Formel 4 - og har fået sprøjtet lidt med champagne, så er alt spændingen heldigvis ikke udløst endnu. Der er stadig tre heats tilbage af dette års mesterskab og kampen om 2.- og 3.-pladsen er tæt. Ligesom der stadig også mangler at blive fundet en Danmarksmester i Formel 5.


Mr. Automatic - Casper T. Hansen, Formel 4 mester 2018
(Foto: Formel 4 Renault Danmark)

I Formel 4 er der hele 5 kørere, der har en teoretisk chance for at blive vicemester. Størst chance har Casper Pilgaard, der inden weekenden fører med 43 point til Aske Nygaard Bramming. Bag dem er det utrolig tæt mellem Valdemar Eriksen og Jonas Lindhard Nielsen, mens Mikkel Grundtvig må siges at være en outsider.


Vil det lykkes Mads Hoe at tage mesterskabet i hus i Formel 5?
(Foto: Formel 4 Renault Danmark)

I Formel 5 er der inden sidste afdeling kun 47 point mellem Mads Hoe og Martin Harritz, i kampen om Danmarksmesterskabet. Der er også tæt kamp om 3. pladsen, efter Line Sønderskov endelig fik fart i bilen - hun er kun 15 point efter teamkammeraten Lucas Daugaard.

Belgisk kører laver indhop i finalen!
Som lidt ekstra krydderi til finaleløbet, får vi selskab af en belgisk gæstekører, Michelangelo Armendola, fra Genk i Belgien.


Belgiske Michelangelo Armendola er gæstekører i finalen
(Foto: Formel 4 Renault Danmark)

Michelangelo har en solid erfaring fra MRF Challenge serien, der køres i Mellemøsten. Her har han kørt i F2000, som er en bil der ligger tæt op ad F3. I sidste sæson deltog han i alle løb og endte på en godkendt 11. plads. Michelangelo deltager i vores finale som forberedelse til sin næste sæson i MRF, der starter i midten af november. Han forventer at kunne bruge weekenden til at banke lidt rust af, da han ikke har kørt formelløb siden februar.

Forventningerne til et resultat i weekenden er ikke så vigtige, men han forestiller sig at en top-5 er muligt. Han vil køre hos Team FSP, og ser meget frem til at prøve kræfter med både det danske efterårsvejr, og ikke mindst Jyllandsringen.

Drømmene for fremtiden peger ikke direkte mod Formel 1, som mange unge formelkørere ellers har som den ultimative drøm.
"Drømmene peger mod en fremtid i motorsport, og jeg tager det et skridt af gangen. Det vigtige er at man er klar hvis der byder sig en uventet chance. Og på den måde, kan man ikke sige, hvilken vej karrieren går", siger den unge belgier, der bare håber at kunne leve af at køre racerløb en eller anden form.

MRF Challenge er en klasse der køres i Mellemøsten fra november til februar, med 16 løb, over 4 løbsweekender. Der køres I Dubai, Bahrain og Madras. Kørerne kører i F2000 biler udviklet af Renault, og med ca. 210 HK.

Om lidt blir her stille!
Om lidt er sæsonen slut, og forberedelserne for næste skridt i karrieren er allerede godt igang for de fleste. For nogen betyder det en sæson mere i klassen, mens andre har sigtekornet sat på andre udfordringer.

Lad os sammen vise dansk motorsport at vi afslutter sæsonen med et brag af en finaleweekend.

Formel 4 Renault Danmark


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 07/10/18 - Jyllandsringen - Formel 4 DK
  • 07/10/18 - Jyllandsringen - Formel 5
  •