Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Dankemi Racing klar til sæsonafslutning

1600 Challenge 
03/10/18 

Lukas Staub og Dankemi Racing føler sig helt klar til sæsonafslutningen i Yokohama 1600 Challenge.
Sæsonens 7. og sidste afdeling køres i forbindelse med Yokohama DM Finalen på FDM Jyllandsringen nær Silkeborg, og teamet fra Kolding føler sig velforberedte.
 

Ved det seneste løb, i forbindelse med Night Race på Padborg Park, beviste den 18-årige kører sin hurtighed. En kvalifikation i top 8, og et Heat 2, hvor størstedelen af løbet foregik på en solid andenplads, indtil en anden kører var inde og skubbe til Lukas, hvorefter han desværre endte med at udgå fra løbet med skader på bilen.

Gennem sæsonen har holdet arbejdet med at få bilen justeret ind til det helt optimale, mens Lukas har arbejdet meget med det mentale. Forberedelse på opgaven, ro i maven, og ikke mindst overblik på banen, har gjort at der er kommet mere og mere fart på bilen, siden de allerførste meter blev kørt i den ved finaleløbet på netop FDM Jyllandsringen sidste år.


(Foto: JJ Media)

Den grå og røde Suzuki Swift Sport med nummer 11 på siden har fået mange klø gennem sæsonen, og det har ofte været udefrakommende situationer, der har gjort at den ikke har kørt endnu flere topresultater hjem. Som da Lukas lå P4 i regnen på Padborg Park tidligere på sæsonen, men ramte en glat plet, og måtte fortsætte gennem pitten. Eller som da han lå i Top 5 på Lausitzring i Tyskland, og en forankørende spandt lige foran ham, uden en chance for at nå at undvige.

Alt dette er glemt nu, og der bliver udelukkende fokuseret fremad mod finaleweekenden, hvor der skal sættes et godt og solidt punktum for sæsonen. Der er en teoretisk top 10 at køre for i Mesterskabet, men især de manglende point fra det seneste løb på Padborg Park, gør at det bliver rigtig svært.

I stedet kan Lukas gå efter dagsresultatet, som forhåbentlig kan blive en forbedring af den generelle 5. plads, som er karrierens højdepunkt indtil videre. Det kunne være rigtig fedt at slutte sæsonen med en topplacering, for at sende en tak til teamets samarbejdspartnere, og ikke mindst mekanikere, der ikke altid har haft det lige nemt, og til tider været under tidspres, for at få bilen køreklar igen.


(Foto: JJ Media)

Kan man ikke selv være på FDM Jyllandsringen i weekenden, er det muligt at streame lørdagen på youtube.com/user/DanishThundersport, mens Heat 1 på søndag, bliver sendt på TV2 Sport samt TV2 Play klokken 13.45.

Men hop i bilen, og kom til Resenbro, lidt udenfor Silkeborg, og oplev den helt specielle stemning som der er, når sæsonens sidste racerløb skal køres.

Weekendens tidsplan ser ud som følger (med forbehold for eventuelle ændringer):

Lørdag:
Træning 09.55
Kvalifikation 12.45

Søndag:
Løb 1 13.45
Løb 2 17.10

Dankemi Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Lukas Staub
  • Jyllandsringen
  • 07/10/18 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •