Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Flot weekend af Linnemann sikrer topplacering i mesterskabet

Rallycross 
03/10/18 

Majbritt Linnemann slutter som nr. 3 i DM i Rallycross - Super 1600, efter fantastisk kørsel i sidste afdeling af mesterskabet.
 

I den netop overståede weekend blev der kørt sidste afdeling af DM i Rallycross, på Korskrobanen i Esbjerg. Det var weekenden hvor podiet endelig skulle afgøres i Super 1600-klassen. Majbritt Linnemann havde gode chancer for at ende på podiet i mesterskabskampen, men det krævede et godt resultat i den sidste afdeling. Majbritt har hen over sæsonen været udfordret af uheld og problemer med materiellet. Ikke mindre end 3 forskellige biler har hun kørt i, og ikke alle med lige stor succes. I denne weekend var der dog lagt op til at tingene skulle gå hendes vej. Hun skulle ganske vist igen starte i en ny bil. Men denne bil var dog en klar opgradering fra de tidligere. Det var nemlig en ret potent Peugeot 206, som storebror havde fået med hjem fra Portugal, som en del af en handel, hvor han solgte sin succesbil “Frida”. Og som en gestus til sin lillesøster havde Ulrik lånt bilen ud til Majbritt i sæsonens sidste afdeling.


Det var denne fine Peugeot 206 der gjorde Majbritt selskab i weekenden
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Problemer med at finde rytmen i starten
Det var dog ikke en øjeblikkelig succes for Majbritt. De mange skift, og endnu en ny bil, havde sammenholdt med udsigten til den samlede 3. plads i mesterskabet, givet Majbrit lidt nervøsitet. Så fredagens heat 1 var en noget rodet affære, hvor Majbritt aldrig rigtig fik flow i bilen.


Der måtte graves dybt efter en lidt skuffende dag 1
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Efter en god snak i teltet, og lidt videogennemgang, følte hun sig dog mere klar til heat 2. Her viste hun da også klare fremskridt, men endnu var hun ikke helt oppe i gear. Trods de manglende resultater var 3. pladsen stadig indenfor rækkevidde. Da hanen galede lørdag morgen og de første biler kørte ud til warm-up, var det med en top motiveret Majbritt Linnemann bag roret. Og et eller andet var faldet på plads i løbet af natten. For Majbritt kørte frem til startstregen til heat 3, kiggede konkurrenterne an gennem sideruden på bilen, og så så de ellers kun hendes bagende resten af heatet. Reelt set var det vel faktisk kun en enkelt der fik muligheden for det. For det var en fuldstændig flyvende Majbritt Linnemann, der vandt med stor margin, efter et perfekt kørt heat. I heat 4 blev det til en P3, og dermed var finalpladsen sikret.


Majbritt Linnemann var flyvende i weekenden
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

To podiepladser på samme weekend
Efter for alvor at have fundet sig tilrette i den lille løvebil, og efter endelig at have fået styr på den nye bane, så var Majbritt virkelig tændt på at vise publikum, sponsorer og ikke mindst storebror Ulrik, at han havde valgt rigtigt ved at låne hende bilen. Starten var ikke helt perfekt for Majbrit, men der var tændt en ild i hende, og da hun fik målflaget, var der kun den mesterskabsvindende bil foran hende. Det betød at hun to gang til afslutningsfesten skulle på podiet. Først for en flot 2. plads i weekendens finale, og til slut for den samlede 3. plads i mesterskabet. Hvis man har fulgt med i løbet af sæsonen, vil man vide at Majbritt faktisk mistede de to første afdelinger. Med det in mente er en 3. plads et fantastisk resultat, der giver tro på et godt resultat i næste sæson.


Sådan ser man ud, når man lige har kørt resten af feltet agterud
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Først skal der dog lige findes nogle flere sponsorer, for Majbritt har en drøm om at kunne købe den lånte Peugeot 206. Hvis man har brug for rigtig god eksponering i et seriøst team, så er Majbritt et godt valg for et sponsorat. Hun er topmotiveret og har vist, at hun er kandidat til mesterskabet i Super 1600 i 2019.


Der kigges video
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


TV2 Sporten var forbi
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


En fuldstændig klar Majbritt Linnemann
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


Storebror Ulrik havde grund til at smile
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


Løvinden i front af flokken
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


Sådan skulle den skæres
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


Det velkendte motto for Linnemann Motorsport
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


Starten er gået
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)


Majbritts to trofaste mekanikere
(Foto: Dan Knudsen – Photo-Graphic)

Dan Knudsen – Photo-Graphic