Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Fuldt fokus på 3. pladsen for Team Eilertsen Racing

1600 Challenge 
02/10/18 

Når Henrik Eilertsen triller ud på asfalten til Yokohama DM Finalen køres på FDM Jyllandsringen denne weekend, har han kun en ting at fokusere på – 3. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet.
Automekanikeren fra Espergærde sikrede sig allerede titlerne som Rookie- og Oldboysmester på ved det seneste løb på Padborg Park, for lidt over en måned siden.
 

Det giver så meget mere ro i maven, at der ikke skal fokuseres på 3 ting på en gang, men udelukkende på den generelle 3. plads i Yokohama 1600 Challenge.

Den 51-årige kører kommer til weekenden med et 15 points forspring til fjerdepladsen, så kan der køres to top-4 placeringer i løbene hjem, så er det lige meget hvor konkurrenterne slutter i feltet.


(Foto: JJ Media)

Der skal dog en lille slat succesballast med i bilen, grundet de gode resultater ved det seneste løb, som blev kørt i aftenskumringen nær den dansk-tyske grænse. I alt skal 40 ekstra kg proppes i bilen, så det svarer til godt og vel et par ekstra vinterhjul i den bil, der skal accelereres op og bremses ned på de 2300 meter asfalt.

Så hårdtprøvede Betty, som teamet kalder den hvide Peugeot 207 med nummer 20 i sideruden, får lidt ekstra at slæbe rundt på.

Tidligere på sæsonen kom karrierens første generelle asfalt pokal i hus på netop FDM Jyllandsringen, og Henrik startede også fra forreste række til Grand Prix Danmark – en placering som desværre kun holdt indtil Sving 2, hvor det blev til en snurretur, og derefter en anseelse omgang knubs til Betty.

Efter en tur på skønhedsklinikken, var hun dog helt fit for fight igen, hvilket blev bevist med Rookie- og Oldboystitlerne samt en 3. plads i det første løb.


(Foto: JJ Media)

Hjemme på værkstedet i Espergærde, og ikke mindst ude på banerne, har chefmekaniker Frederik Hansen været med til at holde bilen kørende sæsonen igennem, og forhåbentlig får han ikke alt for sorte fingre denne weekend. Rene fingre, søndag eftermiddag, betyder at hjemmearbejdet er blevet gjort til UG, og chaufføren også har holdt sig ud af ballade og sandfang.

Der kommer til at stå en ekstra bil sammen med Henrik Eilertsen i teltet, da Kim Rødkjær hopper i køredragten igen, og deltager med en helt identisk Peugeot 207, med startnummer 73.

Alt tyder på at blive en fantastisk efterårsweekend på FDM Jyllandsringen, så der er næsten ikke nogen undskyldning, for ikke at møde op på banen på lørdag og søndag.
Skulle sofaen eller andre gøremål alligevel trække for meget, så kan lørdagen følges på DTCs YouTube kanal: youtube.com/user/DanishThundersport.
Søndag sender TV2 Sport weekendens første heat 1, mens finaleheatet desværre kun kan opleves i levende live på banen.

Weekendens tidsplan ser ud som følger (med forbehold for eventuelle ændringer):

Lørdag:
Træning 09.55
Kvalifikation 12.45

Søndag:
Løb 1 13.45
Løb 2 17.10

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Jyllandsringen
  • 07/10/18 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •