Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Nye folk i front efter Ring Djursland den 22. – 23. september

Aquila Synergy 
01/10/18 

Aquila Synergy Cup Vi har før nævnt at der køres tæt i Aquila Synergy Cup, og nu hen på sæsonen hvor kørerne har lært bilerne bedre at kende er det faktisk blevet endnu mere tæt. Løbet i den weekend blev præget af at et par af folkene i front ikke stillede til start på Ring Djursland.
 

Kevin Suenson debuterede så flot i DST på Padborg Park med en sejr i AM klassen. Han havde fundet penge og støtte til endnu et race i DST på Ring Djursland – Kevin klarede igen at vinde AM klassen, så mon ikke han er ved at kunne etablere sig i denne klasse? Den førende i Aquila Synergy Cup, Bastian Buus, var taget til Kristianstad i Sverige for at være med i VM i gokart. Desværre for Bastian missede han lige akkurat at komme til finaleløbet.


Max Brink Eneberg – gæstekører i Aquila Synergy nr. 99

Til gengæld kom en ny ”gammel” mand på banen. Max Brink Eneberg, sidste års nr. 2 i Aquila Synergy Cup lige efter Kevin Suenson, Max havde overtaget Bastian Buus’ racerbil denne weekend. Max lagde ud i flot stil, selvom han ikke har kørt på Ring Djursland før. Hurtigste i træningen, nr. 1 i kvalifikationen og vinder af heat 1 med Nicolai Nygaard Pedersen som nr. 2 og Kevin Brandsborg som nr. 3. Disse tre kørere skiftes at føre heatet og de sluttede med under 2 sekunder imellem dem. De 7 første i dette heat kom over målstregen med en anelse over 5 sekunder.


Resultat af heat 1 – fra venstre nr. 2 Nicolai Nygaard Pedersen, nr. 1 Max Brink Eneberg og nr. 3 Kevin Brandsborg

Hele løbsweekenden var præget af en ret kraftig vind på de to langsider. På langsiden op fra ”skoven” hvor man kører mod vest, var der modvind, og på den anden langside var der så medvind. Det gjorde så at højeste hastighed blev opnået lige før man bremsede nede i trapperne, og det til trods for at denne langside er noget kortere end den anden og at man kommer ind på den med lavere fart end når man kommer op fra ”skoven”. Så kunsten blev at finde læ bag en anden bil.


Højt humør hos Nicolai Nygaard Pedersen og Günther Pedersen efter heat 1

I heat 2 så vi igen tæt race imellem Max Brink Eneberg, Nicolai Nygaard Pedersen og Kevin Brandsborg, den kraftige vind på langs af banen gjorde at der blev kørt slip stream, og det var de samme tre der skiftedes til at føre og det var de samme tre der kom på de tre første pladser, dog i en anden rækkefølge her i heat 2: Nr. 1 Nicolai, nr. 2 Max og nr. 3 Kevin. Med kun 0,59 sekunder imellem disse tre, og kun 2,1 sekund mellem de 7 første.


En ren start på heat 2. Nr. 99 Max Brink Eneberg, nr. 37 Kevin Brandsborg og nr. 42 Nicolai Nygaard Pedersen

Heat 3 og sidste heat skulle så i gang. Startopstilling som resultatet i heat 2. Nicolai Nygaard Pedersen tager starten fulgt af Max Brink Eneberg og Kevin Brandsborg. I starten har Lucas Stenberg kontakt med Magnus Taulborg, laver en snurretur i første sving og udgår med defekt på bilen. På anden omgang tager Max førstepladsen fra Nicolai, og han holder den frem til 8. omgang.


Magnus Taulborg havde en afkørsel i heat 2, men bilen blev klar med en ny skærm og bundplade. Farfar Allan Taulborg og hans bror Bruno stod for det meste af reparationen

På 5. omgang går Kevin Brandsborg forbi Nicolai Nygaard Pedersen og er nu på andenpladsen med Max Brink Eneberg som den næste der skal overhales. På 6. omgang bliver Mark Sørensen ramt af en anden bil og kører ind i autoværnet på mållangsiden, og så var det slut for Mark med at køre videre. Der er nu gult flag i det 180 graders sving mellem de to langsider, og først grønt flag ved målstregen.


Alle tre heat på Ring Djursland var med disse tre i front

Der kæmpes fortsat intenst mellem de 3 førende. På 9. omgang er går Kevin Brandsborg og Nicolai forbi Max og det er den rækkefølge de kommer over målstregen, med mindre end et sekund imellem de tre første. Desværre for Kevin havde han overhalet under det gule flag, og skulle have haft en stop & go straf, men den blev konverteret til 20 sekunders tillægstid. Så slutresultatet af heat 3 blev så: Nicolai Nygaard Pedersen, Max Brink Eneberg Christoffer Christensen, Magnus Taulborg, Kevin Brandsborg og Mads Damgaard.


Resultat af heat 3 - fra venstre nr. 2 Max Brink Eneberg, nr. 1 Nicolai Nygaard Pedersen og nr. 3 Christoffer Christensen

Der var stor fremgang for Christoffer Christensen, han havde tidligere døjet med noget der havde været brækket i hånden. I en af pauserne gennem gik han sammen med Kevin Suenson hvordan han kørte på Ring Djursland, Christoffer havde en god videooptagelse af nogle omgange rundt på banen. Kevin gav ham lidt korrektioner med hensyn til linjer sådan han kunne komme hurtigere rundt i svingene. Med tidsstraffen til Kevin Brandsborg var der så en tredjeplads i hus til Christoffer.


Christoffer Christensen t.v. og Kevin Suenson der siger og der styrer du ind – ikke før!

Stillingen i det samlede mesterskab ændrede sig i denne weekend. Nicolai Nygaard Pedersen er i front både totalt og i U – 18 mesterskabet og i U – 18 mesterskabet er Kevin Brandsborg også gået forbi Bastian Buus, dog kan Bastian Buus sikre sig det totale mesterskabet hvis han bliver nr. 1 i kvalifikationen og vinder de tre heat på Padborg Park den 13. – 14. oktober.

Det bliver spændende at følge Aquila Synergy Cup i den weekend.

Aquila Synergy Cup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 23/09/18 - Ring Djursland - Aquila Synergy
  •