Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Hamilton får sejren foræret

Formel 1 
30/09/18 

Mercedes overlegen i Rusland
I et Grand Prix, der mest af alt, vil blive husket for sin totale mangel på dramatik, kom Lewis Hamilton først over stregen, efter at Bottas måtte overlade sin plads til ham. Det medførte pinlige billeder efter bilerne var kommet i pit, hvor en flov Hamilton prøvede at gemme sig for Paul di Resta, der havde din sure pligt, at sørge for udtalelser fra kørerne
 

I Østrig i 2002 var det Ferrari, der bragte sporten ud i en situation hvor team-ordrer bragte sporten i miskredit, da Barrichello blev beordret til at stoppe på målstregen, så Schumacher kunne vinde. I dag var det en østriger, Toto Wolff, der bragte sporten i miskredit med en team-ordrer, der gav en sejr til Hamilton på bekostning af Bottas. Finnen havde ellers haft en god weekend, med pole position, en god start, og udsigt til at vende tilbage til førstepladsen, når Max Verstappen pittede. Men så kom beskeden om at han skulle lade Hamilton gå forbi, fordi Vettel nærmede sig bagfra. Vettel blev dog aldrig nogen trussel, for hverken Bottas eller Hamilton, og Bottas havde åbenlyst en forventning om at få sin placering tilbage på sidste omgang, hvor så der kom en besked fra Wolff om at holde positionerne - og tage snakken bagefter.

Sejren til Hamilton betød at han nu har 50 points forspring til Sebastian Vettel. Men det mest markante i den sammenhæng, er, at ikke virker til at Ferrari dybest set kan følge med Mercedes i øjeblikket. Hvis det er mere end et snapshot, men en generel tendens, kan de sidste løb i sæsonen blive meget lange, og uden den store betydning.

At give en teamordrer i ny og næ, har altid været en del af gamet i Formel 1. Sådan er det. Problemet begynder, når det drejer sig om en direkte kamp om en sejr, og når den enes forspring alligevel er så stort, som i dette tilfælde. Rigtig problematisk bliver det når de involverede tydeligvis skammer sig over det. Så har man holdt tilskuere og seere for nar, med små to-timers paradekørsel, og et resultat, der blev besluttet i pitten.

Havde Bottas vundet, havde det ikke gjort løbet mere spændende. I dag var en understregning af, hvad der er galt med sporten. For stor forskel mellem de forskellige hold, for svært at overhale, og for meget taktik og for lidt race.

I dag var det Red Bull der var beviset på sportens problem. De to biler startede i den tunge ende af feltet, efter en række selv-påtagede straffe, for at skifte motor. Og alligevel endte begge biler i top seks. De to biler, med Verstappen forrest, kom problemfrit gennem feltet. Ingen ydede dem modstand undervejs, fordi det simpelthen ikke er muligt at holde dem bag sig mere end en omgang - når det gør godt.

Så resultatet blev Hamilton, Bottas, Vettel, Raikkonen, Verstappen, Ricciardo. Og kun alvorlige problemer kan ændre på de seks køreres monopol på top seks placeringerne. På 7. pladsen kom Leclerc, der havde god fart i bilen og tidligt overhalede Magnussen i Haas.

Danskeren havde på sin side travlt med at holde de to Force India Racing Point biler bag sig. Her kunne de få teamordrer til at fungere. Ocon sluttede forrest af de to, efter at Perez havde haft nogle omgange til at se om han kunne komme forbi Magnussen. Det kunne han ikke, og måtte derfor give pladsen tilbage til sin kollega.

Begivenhedsløse løb, har der alle dage været i Formel 1. Nogle dage flasker det sig bare sådan. Problemet i dag var, at dels var der med to Red Bull racere, der skulle op gennem feltet, en mulighed for drama, der bare ikke materialiserede sig, fordi der er for stor forskel på bilerne. Det andet problem, var at Toto Wolff havde for travlt med at bestemme hvem der skulle vinde. Så ikke nok med, at der ikke skete noget - så var det også den forkerte der vandt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sochi
  • 30/09/18 - Sochi - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS