Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Finaletid i YTCC

Youngtimer 
28/09/18 

Kulminationen på 6 intense måneder på racerbanerne, kommer denne weekend for Youngtimer Touring Car Challenge.
Årets finale skal køres på Ring Knutstorp, som YTCC allerede besøgte tilbage i juni måned.
Da tilmeldingen lukkede i går aftes, var 35 kørere tilmeldt weekenden, fordelt på de 3 Divisioner.
 

Division 3 er fuldstændig åben hvad angår Mesterskabskampen. Lige nu fører Peder Skipper for Lars Henrik Leed, men Kenneth Engelberg Olsen står på spring, hvis de to andre fejler. Der er dog Skipper som har de klart bedste kort på hånden. Såfremt han slutter alle tre heats i top-3, er det ligegyldigt hvor de to andre kørere slutter – så er han nemlig Mester.


Henrik Have er tilbage i den farvestrålende Lexus IS200, der er meget hurtig, men som desværre også har været utrolig uheldig med mekanikken. Kan det blive en fejlfri weekend, er han helt sikkert en kandidat til at køre i top 5, hvis endda ikke på podiet.
(Foto: JJ Media)

Det er dog langtfra nogen selvfølge at slutte på podiet, da Niels Lindberg Møller ved sommerens besøg på den samme bane, kørte i top-3 i to ud af tre løb – og faktisk var det Kenneth Engelberg Olsen der vandt alle tre løb. De får dog skarp konkurrence af Ole Knudsen, Per Vestergaard, Kurt Rask Baad Pedersen, og ikke mindst Erik Nielsen, der senest snuppede en anden og en tredjeplads på Ring Djursland tidligere på måneden.

I Division 2 har Ole Sondrup et pænt forspring til Søren Christensen på P2, mens Frank Jakobsen og Kim König ligger i kamp om tredjepladsen. I skrivende stund har König dog ikke meldt sig til weekenden, da den spektakulære Peugeot 306 GTI fik nogle ret heftige skader på Ring Djursland, og han derved ikke kunne køre finaleheatet. Men de 3 (4) kan nu langt fra læne sig tilbage, da i alt 20 kørere er tilmeldt Division 2 denne weekend.


Ole Knudsen er også let genkendelig i den orange Peugeot 106 GTI. Han ligger altid og snuser rundt lige omkring podiet, og er klar til at slå til, hvis de andre laver bare den mindste fejl.
(Foto: JJ Media)

Ved sommerens løb var Kim Sørensen flyvende på banen, og han stiller igen til start denne weekend. Kim har dog ikke kørt siden løbet i juni, så vi må ikke håbe at temperaturen i hans racerblod er faldet alt for meget. En anden kører, som snakkede med om top-3 i sommers var Thomas Bakke. Han var senest til start i Norge på Rudskogen, der ikke var tællende til YTCC Mesterskabet, men til Nordic Cup, som også afvikles denne weekend. Gassen er gået lidt af ballonen med hensyn til Mesterskabs spænding i Division 1, da 1., 2. og 3. pladserne allerede er afgjort, med Mick Søgaard som Mester foran Bent Dyhre Hansen og Keld Graabæk. Men det betyder blot at skåneærmerne kan komme af, og der virkelig kan blive gået til stålet, i kampen om dagssejren. Dertil kommer Michael Skipper og Tommy Dam Kieffer, som helt sikker også vil snakke med om det øverste trin på podiet. Så der er virkelig lagt i kakkelovnen, til at feltets hurtigste Division kan levere noget tæt og seværdigt ræs.


Efter at have lånt bilen ud sidste gang på Ring Djursland, er Tommy Dam Kieffer selv tilbage bag roret i den hvide BMW e36. Har han en topplacering i Nordic Cup at forsvare.
(Foto: JJ Media)

Weekenden afvikles så Division 2 får banen for sig selv, mens Division 1 og 3 skal deles om asfalten.

Vejrudsigten melder aktuelt om tørvejr lørdagen igennem, mens søndagen måske bliver lidt fugtig hen på dagen – og ikke kun på grund af champagnesprøjt.

Tidsplanen ser ud som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
10:20-10:40 Tidtagning Division 2
11:10-11:30 Tidtagning Division 1+3

13.30-13.50 Heat 1 Division 1+3
15.30-15.50 Heat 1 Division 2

Søndag
09:55-10:15 Heat 2 Division 2
10:45-11:05 Heat 2 Division 1+3

13.00-13.20 Heat 3 Division 2
15.00-15.20 Heat 3 Division 1+3

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Knutstorp
  • 30/09/18 - Ring Knutstorp - Youngtimer
  •