Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Patrik Matthiesen skuffet efter British GT finale

British GT
Championship 

27/09/18 

Patrik Matthiesen og hans teamkammerat Callum Pointen deltog i weekenden ved årets finale i British GT, der blev kørt på Donnington Park i England. De havde før løbet en chance for vinde mesterskabet, hvis det hele faldt på plads ved finalen. Men sådan skulle det desværre ikke gå.
 

Finalen i British GT på Donnington Park startede lørdag med 2 træninger og tidtagning.

Trods lidt udfordringer i første træning, hvor Callum i en undvigemanøvre måtte parkere bilen i sandet, var vi hurtige henover begge træninger.

Tidtagningerne blev kørt på en regnfuld bane. Med en placering på en 5. plads, gjorde Callum sit til at vi kunne starte med fremme. Men da min hurtigste omgang blev taget fra mig grundet Tracklimits, skulle vi starte fra en 9. plads til det 2-timers lange finaleløb.

Når nu mere end 70 personer var samlet på 2 forskellige lokation for at følge løbet, måtte det værst tænkelige jo ikke ske, …men det skete.

Jeg skulle være i bilen til det første stint, og allerede igennem 2. sving på første omgang bliver jeg ramt bagi, og lige efter skal jeg undvige en bil der snurrer rundt foran mig… ind over græsset (se klippet) gik det. Så fra at have vundet 3 pladser, tabte jeg nu 6.

Ovenstående kunne vi godt leve med, da jeg havde farten. Men når man omdanner en Racerbil til en Græsslåmaskine går der ikke lang tid, så straffes Racerbilen. Under turen over græsset samles der græs op omkring køleren, og motoren bliver for varm, derfor var en tur i Pit uundgåelig og her blev mesterskabet sat overstyr. Jeg kom tilbage på banen igen på en 16. plads. Med mange kampe og fede overhalinger (se en af dem her) i mit 70 minutters lange stint får jeg kørt mig op på en 5. plads inden bilerne omkring mig pit’er og skifter chauffør, og der går 10 minutter yderligere inden HHC Motorsport trækker mig ind for at overlade bilen til Callum.

De næste 40 minutter bliver nervepirrende, da vi helt frem til 10 minutter før målflaget, ligger i en position der gør det muligt for os at vinde mesterskabet. Men denne dag skulle det gå anderledes, da der var et par hurtigkørende konkurrenter der ville køre om kap. Callum kan ikke holde dem bag sig, og vores samlede resultat bliver en 4. plads.

Lige efter mit stint bliver jeg interviewet og skal holde masken (se klippet), men jeg var dybt, dybt skuffet over vores resultat, og når det så glipper, så er det noget af en rutschetur.

Se løbet:

www.PatrikMatthiesen.com


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Donington Park
  • 23/09/18 - Donington Park - British GT Championship
  •