Weekendens plan fuldført for Pilgaard

Formel 4 DK
26/09/18

Formula 4 DKDet blev en weekend lige efter planen for Casper Pilgaard, da årets 7. afdeling i Renault Formel 4 Danmark blev kørt på Ring Djursland.
Banen ligger omkring 20 minutters kørsel fra basen i Ryomgård, og tilmed så elsker Casper at køre på banen, hvor karrierens første Formel 4 sejr kom i hus tilbage i 2017.

Inden weekenden indtog den 20 årige kører andenpladsen i DIF Danmarksmesterskabet, så den skulle som minimum holdet weekenden igennem.

Selvom lørdagen blev startet i tørvejr, på en lidt morgenkold asfalt, havde metrologerne varslet risiko for byer henover weekenden.

(Foto: JJ Media)

Pilgaard beviste at han nok var den mest morgenfriske af kørerne, da han åbnede dagen med at køre en serie af hurtige tider, og sætte hurtigste tid af alle.

Det skulle han forsøge at følge op på i kvalifikationen. Den korte bane med omgangstider på lige omkring 50 sekunder, gav masser af muligheder for at sætte en tid. Der blev igen lagt ud med en serie af næsten identiske tider, hvor der kun var tiendedele, hvis ikke tusindedele til forskel.

Morgenens træningstid blev forbedret med godt 0,2 sekund, men han endte med at slutte 0,126 fra Pole Position – på P3. Endnu mere bittert var det at P2 blot var 0,002 sekund hurtigere.

Det var dog først i eftermiddagens heat 1, at der skulle uddeles point.

Med en forrygende start skød den røde og hvide Mygale F4 racer med startnummer 5 i front, og førte de første 11 omgange af løbet, men var hele tiden under maksimalt pres, med den mesterskabsførende helt oppe under bagvingen. Det lykkedes ham desværre at finde en vej forbi, og Casper måtte krydse målstregen som P2, foran alle de nærmeste bagvedliggende konkurrenter i mesterskabet.

Søndag morgen skulle weekendens andet heat køres, og her blev der vendt rundt på top 8 fra løbsresultatet i det første løb.

Super starter er ved at blive Pilgaards varemærke, og fra 7. startposition var han allerede oppe som P3 efter første omgang. De to forankørende havde ingen indflydelse på hans mesterskab, så i stedet for at satse hele butikken, valgte han at køre en sikker 3. plads hjem, som dog var ved at blive lidt for magelig, da målstregen blev passet mindre end et halvt sekund foran fjerdepladsen.

Resultaterne fra de to første heats, betød at Casper Pilgaard skulle starte heatet fra Pole Position. Selvom det havde regnet mellem heat 2 og 3, var banen dog tør igen, så der skulle køres på slicksdæk.

Det blev igen igen til en god start, og forsvarede føringen de første omgange. Men ligesom i heat 1, kom den mesterskabsførende ræsende bagfra, og lavede en overhaling den lange vej udenom, som man blot må bøje sig i støvet for.

De to havde dog slået så stort et hul, at løbet kunne køres færdig i sikker stil, og uden behov for at presse materiellet.

En yderst tilfreds Casper Pilgaard kan se tilbage på en weekend hvor andenpladsen blev forsvaret, og føringen til P3 blev udbygget til 43 point. Der er fortsat 75 point at køre om, så pladsen er ikke helt sikker endnu, men der er gode muligheder for at sikre den allerede i heat 1 ved finalen.

Nu er der halvanden uge til Pilgaard Motorsport skal på banen på sidste gang i 2018, når finaleløbet køres på FDM Jyllandsringen den 6.-7. oktober.