Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse
26/09/18

Kevin Magnussen er til start når det russiske Formel 1 Grand Prix afvikles den kommende weekend. Løbet køres i Sochi ved Sortehavskysten, på stedet hvor Vinter-OL blev afviklet i 2014.
Kevin er inden løbet placeret på niendepladsen i kampen om VM.

Danskere i ADAC Opel Rallye Cup
Det danske Opel-hold Sebastian Magnussen/Karsten Isaksener til start i næste weekends afdeling af ADAC Opel Rallye Cup, Rallye Erzgebige. Holdet er inden løbe på 14. pladsen.

Siden sidst
Den forgangne weekend blev yderst dramatisk for dansk bilsport, med både stor succes og nedture til de bedste internationale kørere. Vi starter i den positive ende:

Nicolai Kjærgaard
(Foto: British F3 Championship)

To sejre holder liv i mesterskabshåb
På en regnvåd Donington Park i England holdt Nicolai Kjærgaard liv i mesterskabshåbet i British Formula 3 Championship. Det skete da Esbjerggenseren vandt to af tre tællende løb, og den førende i mesterskabet samtidig havde en uheldig weekend. Det hele afgøres på Silverstone 13.-14. oktober, se mere på britishf3.com

På samme bane sluttede Nicki Thiim på tredjepladsen i British GT Championship GT3, og Patrik Matthiesen på fjerdepladsen i GT4. Løbet var finalen i mesterskabet.

Mac fortsat i spidsen af GT Open
På Monza bevarede Mikkel Mac den samlede føring i løbsserien International GT Open (Pro-klassen), efter han sammen med holdkammerat Alessandro Pier Guidi hentede en sejr og en femteplads for Luzich Racings Ferrari 588 GT3 i rundens to løb. I samme løb debuterede Nicklas Nielsen med et fornemt resultat, da han sammen med Eddie Cheever III hentede en første- og en andenplads i GT-Am klassen, ligeledes for Luzich Racing.
Også her resterer en enkelt afdeling, der køres 20-21. oktober i Barcelona.

Mikkel Mac
(Foto: International GT Open)

Sejr og mesterskabsføring i Shanghai
Med en sejr og en fjerdeplads i næstsidste afdeling af GT3-serien BlancPain Asia overtog Dennis Lind og holdkammerat Martin Kodric føringen i den samlede stilling for deres japanske Lamborghini-team FFF Racing. Løbet blev kørt på Grand Prix-banen i Shanghai, Kina, der også lægger asfalt til finaleløbet 13.-14. oktober.

På nuværende tidspunkt fører danske kørere GT-mesterskaberne i International GT Open (Mikkel Mac), Blancpain GT Asia (Dennis Lind), USA GT LM (Jan Magnussen) samt VM-kampen i GT Pro (Michael Christensen). Tidligere på året vandt Michael Christensen som bekendt Le Mans i GT Pro, og fornylig sikrede Nicklas Nielsen sig sejren i Pro-klassen i Ferrari Challenge Europe. Flere andre unge kørere presser sig på.
Dansk GT-racing har næppe tidligere stået i en tilsvarende stærk position.

Sort weekend for Lundgaard
Christian Lundgaard ankom til næstsidste runde som førende i kampen om Formel Renault Eurocup. Desværre udviklede næstsidste afdeling af mesterskabet sig til lidt af et mareridt for Christian, der i lørdagens løb blev ramt af en konkurrent med en punktering til følge, og i søndagens løb, efter start fra pole position, måtte udgå fra føring med en knækket drivaksel. Før sidste runde 20.-21. oktober i Barcelona er den 17-årige østjyde nu på tredjepladsen, men er meget tæt på at have sikret sig rookie-mesterskabet og har stadig muligheden for at sikre den samlede sejr.
Løbet blev kørt på Hockenheim.

Vesti slutter på fjerdepladsen
Heller ikke Frederik Vesti havde en god weekend i finalen af ADAC Formel 4, ligeledes afviklet på Hockenheim. Efter en god tredjeplads i weekendens første løb lykkedes det ikke for Frederik at score i de to øvrige, og han slutter dermed på en samlet fjerdeplads i mesterskabet.
På samme bane sluttede Mikkel Jensen og holdkammerat Timo Scheider på en samlet sjetteplads i ADAC GT Masters, efter bl.a. at sikre en fjerdeplads for BMW i søndagens løb. Nicolai Sylvest måtte forlade runden uden point.

ELMS regnede væk
Weekendens løb på Spa i den Europæiske Le Mans Series (ELMS) måtte afbrydes efter halvdelen af løbet var kørt grundet heftig regn. Dermed lykkedes det hverken Anders Fjordbach/DennisAndersen i LMP2 eller Christian Olsen i LMP3 at score points til mesterskabet.

VM-finaler uden danskere
Årets VM-finaler i karting for klasserne OK og OK Junior blev en skuffende affære for de danske deltagere. Ingen af de 14 startende nåede til finalerne.

Casper mester før tid
Efter weekendens tre løb på Ring Djursland kan Casper T. Hansen kalde sig Danmarksmester før tid i Formel 4. Det skete efter Roskildenseren sikrede sig sejre i to af løbene foran en godt kæmpende Casper Pilgaard, der hentede den sidste sejr, og samtidig indtager andenpladsen i mesterskabskampen. Sidste afdeling køres på FDM Jyllandsringen 5.-6. oktober, og mens titlen er afgjort er der hård kamp om de to øvrige top-3 pladser. Striden står mellem Casper Pilgaard, Aske Nygaard Bramming, Jonas Lindhard og Valdemar Eriksen.

Et andet mesterskab blev afgjort i weekenden, idet Malthe Jakobsen sikrede sig årets rookie-mesterskab.
I Formel 5 er Mads Hoe i spidsen inden sidste runde.