Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme

Nymark Racing - Det gik op og ned !

Supertourisme 
24/09/18 

Weekenden på Ring Djursland blev ikke sådan en stor succes som man havde håbet på i teamet, men det var stadig en pointgivende og lærerig weekend, så selv om bilerne fik en masse småskader i løbet af weekenden, var der et par lyspunkter
 

Teamets tre AM kørere Louise Frost, Kristian Thorsen og Lasse Poulsen havde faktisk en ganske rigtig fornuftig weekend. Det hele startede med at Louise Frost i kvalifikation 1 kørte så stærkt at hun også skulle deltage i kvalifikation 2.


Louise Frost
(Foto: Motorsporten.dk)

Det betød en startplacering som nummer tolv i weekendens første løb. Louise måtte desværre udgå fra løbet på grund af en påkørsel. Louise havde dog vist at hun havde farten i bilen. Kristian Thorsen og Lasse Poulsen havde også fundet farten om søndagen. De kørte sig begge frem i løbet og sikrede gode point til hver deres AM mesterskab.


Lasse Poulsen
(Foto: Motorsporten.dk)

Søndagens andet løb blev der igen kamp, da der blev kørt ret hårdt fra nogle af konkurrenterne. Lasse Poulsen tabte lidt i løbet, men fik stadig en fornuftig placering. Louise Frost og Kristian Thorsen fik igen kørt sig frem til ogle placeringer. Alle tre AM kørere fik igen fornuftige point på respektive kontoer.


Kristian Thorsen
(Foto: Motorsporten.dk)

Finaleløbet skulle vise sig at blive kørt hårdt gennem hele løbet og flere konkurrenter og en team kollega måtte udgå. Trekløveret holdt sig dog ude af balladen med klog og taktisk kørsel. Især Louise vist farten og kom bagfra op til sine to AM teamkollegaer og de tre Nymark Racing kørere havde en intern kamp mod slutningen af løbet, men endnu en gang blev der samlet gode point.


Trekløveret
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter denne løbsweekend skal alle kørerne smide deres tre dårligste resultater væk, hvorfor point beregningen bliver et større regnestykke og nok er klar i løbet af mandagen, med der er ingen tvivl om at alle tre ligger godt til, i kampen om AM mesterskabet ved sidste afdeling på Padborg Park om tre uger.

Som bekendt havde Frederik Nymark inden weekenden ikke mulighed for at blande sig i toppen af mesterskabet. Derfor havde han valgt udelukkende at koncentrere sig om teamet som en helhed og udlånte sin bil til den tidligere F1 kører Nicolas Kiesa.

Helt fra starten viste Nicolas Kiesa sin professionelle indstilling til weekendens løb. I de to træninger om lørdagen prøvede han sammen med teamet både det setup som man benytter til Frederik Nymark. Man testede også et setup som Nicolas havde foreslået efter sine tidligere erfaringer i klassen. Det viste sig dog at teamets grundopsætning passede bedst. <
Setup snak
(Foto: Motorsporten.dk)
p>

Kvalifikationen gik rigtigt fint for Nicolas Kiesa, selv om han kun havde haft to træninger i bilen. En femtehurtigste tid. Det er et rigtig godt resultat for en kører der kun har siddet kort tid i bilen og kun har et sporadisk kendskab til banen og dens mange udfordringer.

Resultatet betød at Nicolas skulle starte som nummer fire i søndagens første løb. så alt tegnede til at blive en god weekend for teamets gæstekører. Det skulle dog hurtigt vise sig på ingen måde at være rigtigt. Kort inde i løbet bliver Nicolas Kiesa ramt af konkurrent og bliver snurret rundt.


Kvalifikation
(Foto: Motorsporten.dk)

Det første af søndagens løb slutter han som nummer femten selv om han har rigtig meget fart i bilen. undervejs i løbet kører han en tid 49,607 sekund, og det er hurtigt på Ring Djursland.

Generelt virker resten af weekendens løb som om nogle af konkurrenter mener de har noget at skulle bevise over for den tidligere F1 kører. Han når at blive snurret rundt i alt 3 gange i søndagens 3 løb og får derfor ikke blandet sig i topplaceringerne i denne weekend.


Nicolas Kiesa
(Foto: Motorsporten.dk)

Den tredje gang Nicolas bliver snurret rundt er i midten af finaleløbet og han opgiver at fuldføre løbet. Efter sidste løb er slut, fortæller Nicolas Kiesa at han faktisk elsker at køre i bilen og han syntes det er en fed klasse, men ikke er tilfreds med nogle af konkurrenternes kørestil.

"Det har været lidt som at køre udlejnings gokart til en firma julefrokost, der er folk der tager chancer som ikke er der".

Teamchef Michael Outzen er enig i at der har været kørt for hårdt og uden respekt for konkurrenter i weekenden. Påstanden bygges også op af at ikke en eneste af teamets biler er sluppet for skader på deres bagkofanger.


Nymark Racing Kofanger
(Foto: Motorsporten.dk)

Nu skal Nymark Racing hjem og have kigget de mange småskader efter på bilerne og få dem klargjort til årets sidste løbsweekend om tre uger på Padborg Park.


Læs mere om:
  • Kristian Thorsen
  • Lasse Poulsen
  • Louise Frost
  • Nicolas Kiesa
  • Nymark Racing
  • Ring Djursland
  • 23/09/18 - Ring Djursland - Supertourisme
  •      ASETEK SIMSPORTS