Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Martin A. ny favorit i superklassen!

Supertourisme 
21/09/18 

Den ny topfavorit til 2018-mesterskabet i OK MOBIL 1 DST hedder Martin Andersen. Efter finalesejre i både Night Race på Padborg Park og i den prestigefyldte afdeling på Hockenheimring er køreren fra Viborg-Løgstrup ganske vist kun nr. 3 i den samlede stilling i superklassen, men alle skal inden sæsonfinalen på Padborg i midten af oktober trække deres tre dårligste placeringer fra.
 

Her er det paradoksale, at Martin Andersen med et motorsammenbrud i en tidligere afdeling, hvor han slet ikke scorede, skal slette færre points end en kører som Ole Petersen, der endnu ikke har haft et totalt udfald i 2018.

Reglen om at skulle fratrække de tre dårligste placeringer gælder også i weekenden på Ring Djursland. En kold asfalt og måske endda også regnbyger gør dog, at kørerne og deres team har nok andet at tænke på. Efterårsløbet kan blive den helt store udfordring for supertourisme-feltet, hvor mesterskabet nu snerper til. To finalesejre på stribe gør Martin Andersen til topfavorit, men Ole Petersen kører sin hidtil bedste sæson, og han er bestemt også med i spillet om den øverste podieplads.

Det samme er Michelle Gatting, der har fået bevist, at hun kan være den hurtigste, men samspillet mellem kører, bil og team er endnu ikke 100 procent optimalt. Det er nødvendigt for at blive mester.

Og så er der en forfølger-trio med Kevin Verner, Kevin Rossel og Casper Røes, der ikke har opgivet at kunne skabe endnu større spænding om mesterskabet, men det kræver, at de får en drømme-weekend på Djursland.

Meget afhænger af lørdagens tidtagning. Vinderen scorer 25 points til mesterskabskontoen og har kørt sig i en god position til en fordelagtig startposition i finalen, men der vil i kvalifikationen også blive holdt øje med køreren med den 8. hurtigste omgangstid.

Det giver en pole position i 1. heat, og der er kørere, der vil kunne køre den hjem fra spids.

Mesterskabsdramaet fortsætter i weekenden på Ring Djursland. Ikke mindst fordi en klassekører som Nicolas Kiesa kommer og blander sig i placeringerne. Og uanset resultatet er det givet, at der vil være spænding om den eftertragtede supertitel helt frem til finalen på Padborg Park 13.-14. oktober.

Danish Supertourisme


Læs mere om:
  • Martin Andersen
  • Ring Djursland
  • 23/09/18 - Ring Djursland - Supertourisme
  •