Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Det spidser til i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

19/09/18 
Yokohama

Det kan godt være, at septemberløbet på Ring Djursland den 22. og 23. september ikke er årets finale, men det er en weekend der næsten helt sikkert bliver meget afgørende for mesterskabskampen i 2018 i Yokohama SuperCup. Lige nu fører Michael Vesthave Jr. i BMW med 249 point.
 

Men Michael har den udfordring, at han ikke kan tåle at udgå af nogen heat resten af sæsonen uden, at det koster ham flere point end hvis de nærmeste konkurrenter gør det. Det skyldes reglen om, at man skal trække årets tre dårligste heats fra når den endelige stilling gøres op, og her har Michael allerede 3 heats med 0 point, så alle de resterende 6 heats i sæsonen bliver tællende for Michael. Lars Højris i Peugeot 208 og Thue Henriksen har lidt samme udfordring, idet de begge allerede har to 0-er, og de kan dermed tåle at udgå af et enkelt heat uden, at det koster dem det helt store. Lars ligger lige nu nummer 6 i mesterskabet med 210 point, og Thue indtager femtepladsen med 218 point. Anden, tredje og fjerdepladsen er besat af Seat biler, nemlig Rene Povlsen på andenpladsen i Seat Ibiza med 233 point, Mikael Kildevæld i Seat Leon på tredjepladsen med 223 point og Allan Kristensen i Seat Ibiza på fjerdepladsen med 222 point. Af de tre er det kun Rene der ikke har scoret point i samtlige heats, men han har kun et enkelt 0 at trække fra lige nu.


Skal det lykkedes for Michael Vesthave Jr. at genvinde titlen fra 2017, så kræver det en stabil indsats i de to sidste afdelinger
(Foto: Keld Dohm)

Vælger man at trække de tre dårligste heats fra på nuværende tidspunkt, så ændrer billedet sig kun en lille smule. Michael og Rene beholder de to øverste pladser, mens Thue og Lars begge rykker to pladser frem. Sådan kan man blive ved med at stille regnestykker op, trække point fra, spå om placeringer osv., men man kommer ikke nærmere et bud på hvem der ender på de tre øverste pladser af den grund. Der er trods alt stadig 150 point at køre om, så alt kan ske. Det eneste der nok er rimeligt sikkert, det er, at podie pladserne bliver fordelt mellem de 6 kørere. Teoretisk set, så kan både Jakob Borum, Tino Vang Jørgensen og Morten Christensen stadig blande sig, men det er og bliver teori, da Jakob Borum, der er tættest på, har 85 point op til en podieplads. Alle tre har dog potentiale til at blande sig helt fremme i feltet, og dermed kan de sagtens få indflydelse på slutresultatet. Det bliver specielt spændende at se hvordan Tino Vang Jørgensen i Seat Leon klarer sig. Tino måtte desværre følge med i Grand Prix Danmark i august fra tilskuerpladserne, på grund af en skade i den ene arm, men nu vender han stærkt tilbage, og mon ikke han er sulten efter at vise, at han høre med helt fremme.

I forhold til mesterskabskampen, kan der komme to forskellige resultater ud af weekenden; enten tegner der sig en klarere billede af slutresultatet, eller også bliver det endnu mere åbent hvem der skal løbe med pokalerne. Næsten uanset hvordan det ender, så vil weekenden have en meget stor betydning for topkørerne i feltet, og det plejer at betyde godt og publikumsvenligt motorløb.

Udover Yokohama SuperCup kan du i denne weekend blandt andet opleve de hurtige DST racere, da de kører deres næstsidste afdeling i weekenden. Her kæmper Yokohama SuperCup mesteren fra 2014 Martin Andersen med om en absolut topplacering, og det er en tæt og spændende klasse med meget flot race, så det er absolut værd at se.

Tidsplanen for Yokohama SuperCup ser således ud (med forbehold for ændringer):

Lørdag den 22. september kl 10.20: Tidtagning
Lørdag den 22. september kl 14.20: Heat 1
Søndag den 23. september kl 09.00: Heat 2
Søndag den 23. september kl 11.15: Heat 3

Håber vi ses til noget race på Djursland.

Yokohama SuperCup, www.supercup.dk

Yokohama SuperCup
www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 23/09/18 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: