Kampen om flest kørte kilometer fortsætter

Danish Endurance
Championship

20/09/18

DEC - Danish Endurance ChampionshipÅrets syvende og ottende løb i Danish Endurance Championship køres på Ring Djursland
Efteråret er kommet og det er ensbetydende med, at en lang række bilsportsmesterskaber er gået ind i den afgørende fase. Det gælder også Danish Endurance Championship – det unikke mesterskab, hvor det gælder om at tilbagelægge flest mulige kilometer. Her er man i den kommende weekend nået til årets næstsidste mesterskabsafdeling, hvor man på Ring Djursland skal afvikle to et-times-løb – et lørdag og et søndag.

Det var også på Ring Djursland, at årets sæson i Danish Endurance Championship blev skudt i gang tilbage i starten af maj. Dengang var det SCG Racing med Michael Holden og Ulrik Larsen, som var bedst, da de i deres Porsche 997 tilbagelagde henholdsvis 61 og 66 omgange over de to løb. Siden er det dog andre teams, som har været de hurtigste og mest stabile på asfalten. Ved klassens norske visit på Rudskogen Motorsenter var det Team Lindholm Leasings Seat Leon, som var bedst, mens den seneste løbsafdeling – som fandt sted på Padborg Park – havde Bergmann Motorsports Porsche 991 som vinder af begge løb.

Kampen i Danish Endurance Championship fortsætter i weekenden på Ring Djursland
(Foto: Henning Smed)

Den store variation i Danish Endurance Championship understreges også ved et kik på tabellen for distancepokalen – mesterskabet på tværs af de fire divisioner, som løbsserien er udskrevet i. Her skal man nemlig helt ned på syvendepladsen for at finde det bedst placerede af de løbsvindende hold, Team Lindholm Leasing. Toppen af tabellen indtages nemlig af helt andre mandskaber – mandskaber, som alle kommer fra A2-klassen, der typisk tæller de let tunede standardvogne.

Team Padborg Parks duo Sander Steffensen og Christian Lystoft har således tilbagelagt den længste distance – 607,5 kilometer – i deres røde Mitjet-prototype, men når man kikker på den interne kamp i A2-klassen, er det faktisk den ene af Sally Racings to blå og orange Renault Clioer, som fører. Det er makkerparret Martin Sally Pedersen og Mads Christensen, som tre gange er endt som bedste hold i klassen, hvilket gør, at de fører det interne klassemesterskab.

Som afviklingsformatet foreskriver kører Danish Endurance Championship løb såvel lørdag som søndag på Ring Djursland. Lørdag går starten til det timelange løb klokken 12.45, og dagen efter skydes løbet i gang klokken 11.45.