Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Nicolaj Møller Madsen er Europamester

GT4 European Series 
19/09/18 

Den 25 årige fynbo blev søndag formiddag Europamester som den første dansker nogensinde i GT4
Danmark har fået en Europamester i GT4 klassen.
Klassen kendes som en af de største og hårdeste GT klasser i verden. Søndag kl. 11.00, kørte Audi nr. 5 over målstregen på Nürburgring. Nicolaj, hans teamkammerat Milan og hans team Phoenix Racing kunne kalde sig Europamestre.
 

Sæsonen 2018 har budt på 12 løb, på 6 forskellige baner i Europa. Audi nr. 5 har generelt gennem hele sæsonen vist deres fart, og har været en af de stærkeste biler ud af det store felt på næsten 50 biler. Med 3 sejre, 10 top 6 placeringer, og flere hurtigste omgangstider var det nok til at fejre mesterskabet søndag middag.

Udover titlen som Europamester bliver Nicolaj vinder af Pirelli Junior Cup 2018, som er et mesterskab der tager kørerens 5 hurtigste omgangstider ved hvert løb. Nicolaj vinder cuppen med næsten 100 point ned til 2’eren.

Men sæsonen har ikke været en dans på roser, der har været tæt race og ingen har kunne hvile sig på laurbærerne. Inden det sidste løb søndag skulle køres, manglede Nicolaj og hans team 10 point til de to konkurrenter. Men i race kan alt ske, og det hele flaskede sig for Audi’en med nr. 5 på siden. Dette var til stor glæde for hele teamet, Nicolaj, hans teamkammerat og ikke mindst de 106 sponsorer fra netværket som var rejst til Nürburgring for at følge finaleløbet på tætteste hold. Stemningen var høj blandt sponsorerne som satte et positivt indtryk på hele racerbanen iført samme polo T-shirt og syngende på tribunen inden starten.

”Jeg er fuldstændig mundlam, jeg har inden ord. Det er det største der er sket i min karriere, og jeg er taknemlig for den store opbakning der har været fra sponsorer, netværket og min familie. Vi er det bedste team i år, og vi gav aldrig op. Og nu kan vi kalde os europamestre, det er helt sindssygt.” udtaler en glad Nicolaj, som slutter af med at takke Phoenix og Audi for at levere den bedste bil i årets felt.

Men sæsonen er ikke helt slut for Nicolaj, for nu går forhandlingerne for alvor i gang og døre bliver åbnet, som ikke har været åbne før. Derudover betyder sejren at Nicolaj skal til Bahrain sidste weekend i November, og køre VM finalen i GT4.

Phoenix Racing Denmark


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •