Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Le Mans 2018 et flot felt af Danske Historiske biler

Youngtimer 
17/09/18 

Le Mans Bugatti 2018 med et flot felt af Danske Historiske biler.
I dagene op til den 7-8-9 September blev der pakket og klargjort racerbiler i de forskellige garager hjemme i Danmark, alt skulle fungere 100%.
Der er langt hjem….
…Når man er til race på LeMans.
 

12 danske kørere havde tilmeldt sig til løbsweekenden der blev afviklet af den franske motororganisation HVM på LeMans Bugatti banen. Ud af 50 biler er det et meget flot felt af biler, der også viste sig at gøre Danmark stolt med flotte podieplaceringer.


(Foto: Carlo Senten)

Kasper Aaskov, der med sin fine og originale Mercedes 190 EVO2 DTM, viste format på banen, der til trods for lidt tekniske udfordringer kunne køre en 3´plads hjem i første Heat, en 4´plads i andet heat, og igen en flot 3 plads i 3´og sidste heat i det samlede felt. Det blev også til 3 stk. 1ste pladser i 80B klassen for Kasper Aaskov. Samt hurtigste omg tider i alle 3 heat. Det er virkelig en flot præstation, når man ser på indholdet i feltet af de 50 biler, og samtidig skal holde koncentrationen og konkurrenterne bag sig, og med en køretid på 30 minutter pr. heat er det en større opgave, der ikke gøres nemmere når man ser på det flotte felt af biler der bla. indeholder McLaren MC1, BMW M1, Triumph TR8 ex IMSA, Ford Heron GT40mk4 ex lemans, og mange andre hurtige biler. At der samtidig var rigtigt dejligt vejr på LeMans gjorde også lidt for temperaturen inde i bilen, der var højere end normalt, så kørerne fik varmen på flere måder.

Kim Olesen i den Fine BMW 2002 Gr2 opnåede en første plads i 60A klassen i ytcc mesterskabet. I samme klasse kørte Ole Klitgård sig op på en 3 plads.


(Foto: Carlo Senten)

Kim Christensen i Jensen Healey fra 1973 kørte stabilt og sikkert og endte på en 3´plads i 70A klassen.

Med 20 biler i 70B klassen er det det største felt af biler i ytcc. Niels Ole Andersen med sin Ford Capri GT MkII fik fart i bilen i 3 heat og kørte en 5 plads hjem.

Der blev kørt flot og fair race i hele feltet og der var ingen buler og skader forårsaget af kørere overhovedet.

Det er den Hollandske privatejede løbsserie YTCC- Youngimer Touring Car Challenge, der har gjort det muligt at man som Dansk kører kan prøve kræfter med baner udenfor Danmark.

Lars Rosenfeldt, der er kontaktperson for tilmeldingerne af danske kørere, har stiftet IYTCC.DK, der står for International Youngtimer Touring Car Challenge, (www.iytcc.dk) er stolt over at kunne samle 12 biler ud af 50 biler til start.

”Vi har kun været i gang i 3 år, og sidste år var SPA det store trækplaster, da vi der og på udvalgte baner kan tilbyde en Dansk 90´serie hvor biler fra 1990 til 1999 kan deltage. På Spa i 2016 var der var 15 biler til start, og 7 af dem var D90 biler.”

Ytcc.nl tilbyder en afslappet form for racerløb, hvor der ikke er krav til htp og biler fra 1960 til 1989 kan deltage, hver løbsweekend bliver præmieret efter sidste løb, og resultatlisten bliver nulstillet til næste løbsweekend, så der køres ikke om et decideret mesterskab.

Lars Rosenfeldt

 Er din virksomhed klar til robotter?