Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Vestdansk slutspurt i rally sprint.

Rally Sprint 
12/09/18 

Rally Cross-stadionet i Nysum er også ideelt til afvikling af rally sprints. Derfor er Motorsport Nordjylland (MNJ) blevet tildelt æren af finalen i Yokohama Vest-mesterskabet lørdag d. 15. sepetember.
- Der er kridtet op til spændende afgørelse i alle rally-klasserne, konstaterer løbsleder Kim Naujokat Jensen. – Det er betingelse for deltagelse, at rally-bilerne har indbygget sikkerhedsbur, hvorfor jeg desværre ikke selv kan deltage i min klubrally-bil.
 

MNJ er dog godt repræsenteret i rally sprint-arrangementet. Her har Jan Petersen og Jeanette Kvick en lille ekstra konkurrence-fordel i deres VW Polo S2000: - Jeg har kørt mange Rally Cross-motorløb på Nysum Banen, og det bliver spændende at angribe ideallinjerne med firehjulstræk.


Jan Petersen og Jeannette Kvick stiller til start efter en heftig rally-oplevelse i Belgien.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Ligeledes med 4WD og turbo kommer Ib Kragh og Ditte Kammersgaard til start i Citroën DS3 R5. Der er således lagt op til nogle omgangstider, som kommer pænt i nærheden af det netop afviklede RallyX Nordic på motorbanen i Nysum.


Ib Kragh og Ditte Kammersgaard fører startfeltet an med Citroën DS3
(Foto: Morten Alstrup)

- I klubrally-klassen (KRB) satser Niels og Inger Bjerre på at forsvare deres foreløbige tredjeplads, fortsætter Kim Naujokat Jensen. – Deltagerne har mulighed for bortsmidning af det dårligste resultat ud af fire. Blandt KRB’erne får de selskab af MNJ’s debuterende Benny og Thomas Kudahl i Ford Ka 2.


Niels og Inger Bjerre præsterer flot rallytempo i deres Peugeot 306
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Arrangementet starter midt på formiddagen lørdag, supplerer vice-løbsleder Henrik Ladefoged. – Der køres i alt 5 baneomgange i hver af de 4 heats. Midtvejs bliver omløbsretningen på hastighedsprøven dog vendt. Yokohama Vest-løbene er populære blandt rallyteamene, som anvender dem til finjustering af set up og dæk. Vi forventer derfor en startliste, som kommer på den pæne side af 50.


MNJ-parret satser på en samlet tredjeplads i KRB-klassen
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

MNJ’erne: Johnni Bragenholt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard skiftede til 2018-sæsonen til VW Polo 6R i klubrally. Nu har nordjyderne introduceret en ekstra nyhed, idet de får debut Peugeot 206’er, som er hjemført fra Sjælland, som dermed får premiere lørdag d. 15. september på Nysum Banen.


Johnni Bragenholt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard gik til makronerne i deres VW Polo 6R.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Der er derfor lagt lidt ekstra pres på farmand: John Bragenholt Christensen i Peugeot 206 omkring familie-håneretten, afslutter Kim Naujokat Jensen. – Men det bliver som regel klaret med et smil på læberne hos begge.


John Bragenholt Christensen og Anja Pedersen ser frem til et spændende Yokohama Vest-motorløb.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp
 
 

Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: