Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Det lysnede op undervejs...

DM Rally 
12/09/18 

og her snakker vi både resultat og vejrmæssigt, da SJ Rallying, alias Steen Johansen/Hårlev og Suna Schwaen/Sorring, kørte deres Skoda Fabia Super 2000 tættere på det ønskede slutresultat.
 

Grunden og stedet
Det var 5. afdeling af DM i rally, stedet var langs den gamle hovedvej A13, i byen Hjøllund, herfra og her foregik rally aktiviteterne, her var der rallycentrum til rallyet. Der var tre rigtige gode prøver (6 i alt), med en kombination af asfalt og grus, og det skulle nu vise sig, om mandskab og bil kunne leverer det ønskede resultat.

Vejret
satte et solidt aftryk på dækvalget, dæk er tit rent gambling, når ustadigt vejr og efterårets lidt kølige temperaturer er medregnede faktorer.

Første
gennemkørsel gik slet ikke efter game planen, udenfor top 20, tilfredsheden ved service var derfor nemt at spore, der skulle nu graves dybt i den indre tro !

At køre
en rallybil er gennem stor tiltro til bilen, det er ’fingerspitzengefühl’, tro på bremsepedalen, når man træder hårdt og konsekvent på den, tro på at bilen drejer, styrer og bremser i forhold til Steens fornemmelse for dette, rally er i høj fart, og hver eneste reaktion og korrektion Steen foretager med rattet, så skal han tro på at bilen herefter reagerer konsekvens. Og Steen følte ikke at bilen reagerede som forventet, og så kan man altså ikke køre ude på det sorte af neglene, så kører man det man i fodbold kalder, en kontrolleret offensiv.

Skodaen
er stadig ikke under huden på Steen, som hans Mitsubishi var det. Hans Skoda Fabia Super 2000 er generelt meget mere avanceret, og Steen og hans dygtige servicefolk nærmer sig den rette opsætning, men finder stadig små nuancer af/til forbedringer.

Anden gennemkørsel
foregik næsten under tørre vejr konditioner, og Steen og Suna fik sig kørt længere op i det generelle klassement, op til den samlede 17. plads ud af 75 biler. Men Steen egne forventninger, både resultatmæssigt, og forventninger til bilen ligger højere, og det med rette.

SJ Rallying

Allan POST


Læs mere om:
  • 18/09/08 - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         Er din virksomhed klar til robotter?