Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen udbygger amerikansk mesterskabsføring inden sæsonfinale

SportsCar
Championship 

11/09/18 

Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede for syvende gang i træk på podiet, da de natten mellem søndag og mandag sikrede en tredjeplads IMSA-løbet på Laguna Seca. Corvette-duoen udbyggede dermed deres mesterskabsføring inden sæsonens finaleløb i oktober.
 

For hele syvende gang i træk kunne Jan Magnussen og Antonio Garcia stille sig på podiet, da de natten mellem søndag og mandag dansk tid sikrede en tredjeplads i IMSA-løbet på Laguna Seca i Californien. De to Corvette-kørere udbyggede dermed deres mesterskabsføring med yderligere point, hvilket netop var målet, da der nu kun venter sæsonfinalen i WeatherTech SportsCar Championship.


(Foto: Richard Prince)

– Fantastisk, at vi kunne øge vores forspring inden finalen. Det stiller os endnu bedre i kampen om mesterskabet, hvilket er vores overordnede mål. Alligevel er jeg ærligt talt lidt skuffet over, at vi heller ikke denne gang kunne sikre en sejr. De to biler foran os endte med at køre overraskende langt på deres brændstof, hvilket ikke var en del af vores plan. Pointmæssigt var vi til gengæld heldige med, at det gik så dårligt for vores tætteste konkurrenter. Så alt i alt kan vi kun være tilfredse, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Det var danskeren, som startede løbet i den gule Corvette C7.R efter at have kvalificeret bilen til tredje startposition lørdag aften dansk tid. Et større crash, som involverede to konkurrerende GTLM-biler, opstod allerede under starten, men Magnussen kom uskadt gennem virvarret af knuste vragdele. Ingen kørere kom til skade under ulykken, og da løbet atter blev flaget grønt, havde danskeren vundet en position i GTLM-klassen.


(Foto: Richard Prince)

Sluttede hvor det startede
Efter løbets første pitstop, hvor kun to GTLM-biler blev på banen, var Jan Magnussen den første til at forlade pitlane, og danskeren genoptog kampen i flyvende stil. Filmen kiksede dog, da Magnussen nogle omgange senere blev kaldt pit i forbindelse med endnu en gulflagsperiode. Pitlane nåede at lukke netop, som den gule Corvette entrerede tilkørslen, hvilket betød, at danskeren blot kunne køre forbi pitboksen og returnere til løbet. Halvvejs i det to timer og 40 minutter lange løb lykkedes det dog for Magnussen at give bilen videre til Antonio Garcia i et suverænt pitstop, hvor noget af den tabte tid blev indhentet.

Med 70 minutter tilbage kørte Antonio Garcia i pit fra en sikker føring. Da de tre GTLM-biler foran spanieren stadig manglede deres sidste fuel-stop, var der håb om, at den gule Corvette helt automatisk kunne genvinde føringen mod slutningen af løbet. Imidlertid blev det kun nødvendigt for én af bilerne at trække sig, hvorefter Garcia avancerede til en tredjeplads. En position, som spanieren holdt hele vejen det ternede flag, hvor han sluttede 13 sekunder efter den vindene fabriksbil fra BMW-teamet.


(Foto: Richard Prince)

Magnussen: Finalen bliver vild
– Vi gjorde alt, hvad vi kunne og håbede til det sidste, at vi kunne klare den. Endnu en gang skal teamet have tak for en fantastisk indsats i pitlane. Vi kommer til finalen i en endnu bedre position nu. Og jeg har en sjov fornemmelse af, at det bliver et vildt løb, lyder det fra en forventningsfuld Jan Magnussen.

Med tredjepladsen på Laguna Seca har Jan Magnussen og Antonio Garcia nu et forspring på ni point i GTLM-mesterskabet inden finalen, 10-timersløbet på Road Atlanta, den 10.-13. oktober. De tætteste rivaler er Ford-kørerne i bil nummer 67. Hvis Magnussen og Garcia slutter finaleløbet på en fjerdeplads eller bedre, har Corvette-duoen sikret sig mesterskabet for andet år i år i træk – uanset hvordan det går for konkurrenterne.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Laguna Seca
  • 09/09/18 - Laguna Seca - SportsCar Championship
  •