MC sport

René Prang vandt DM-finalen i Classic roadracing på Ring Djursland

MC sport
10/09/18

René Prang leverede to overbevisende sejre i DM finalen ved Classic Roadracing Superbike d. 9. september på Ring Djursland. De to sejre kom i hus på en Ducati 916 SP fra 1994. Desværre viste tilfældige omstændigheder vedr. pointfordelingen sig til ugunst for René Prang, i den endelige stilling om mesterskabet.

René Prang umiddelbart før start sammen med Vagn Jensen og mekaniker Tommy Volf Jørgensen
(Foto: Erling Prang)

Lørdag havde René Prang problemer med sin kobling, og måtte forlade banen tidligt under tidtagningen. Det rakte til en startposition i første løb som nr. 9. Da de klassiske MC-løb skulle afvikles, var banen smurt godt og grundig ind i olie, lækket fra en af de klassiske biler der lige havde kørt. Herefter blev alle MC-løb aflyst lørdag, af sikkerhedsmæssige årsager.

René Prang på Ducati 916 SP 1994 på Ring Djursland

I stedet blev det besluttet at sløjfe tidtagning søndag, og køre to løb, mod planlagt et både lørdag og et søndag. Fra en startposition som nr. 9, havde René Prang lagt sig i spidsen af feltet, før første omgang var kørt. På fjerde omgang blev løbet imidlertid desværre afblæst, grundet 3 køreres styrt, heraf en alvorligt tilskadekommen, som måtte køres til behandling på sygehuset. Da løbet blev afblæst havde René Prang allerede skabt sig en komfortabel føring. Løbet blev ikke genstartet, og dommerne tog den usædvanlige beslutning efterfølgende, at der ikke skulle gives point for den del af løbet der var kørt. Det betød at René Prang gik glip af 25 vigtige point for ham og hans chance for at genvinde DM.

René Prang lagde sig i spidsen fra start til slut på Ring Djursland

I det efterfølgende løb over middag, lagde René Prang sig straks i spidsen fra 2. startposition. Han øgede støt afstanden til konkurrenterne og var allerede langt foran da løbet igen blev afblæst på grund af et styrt. René Prang havde da fået noteret 6 omgange, mens konkurrenterne havde fået noteret 5 og 4 omgange. Løbet blev dog genoptaget da banen var blevet ryddet, og igen lagde René Prang sig straks i spidsen, og øgede igen sit forspring, og kom i mål godt 39 sek. foran nr. 2 Stig Jarmer.

Konkurrenterne så faktisk kun ryggen af René Prang i classic racing på Ring Djursland

Resultat da løb 2 blev stoppet:
1. René Prang
2. Stig Jarmer
3. Brian Glyngø

Resultat efter løb 2 blev genoptaget:
3. Anders Ritz

René Prang har deltaget og vundet 6 løb af 8 mulige i sæsonen, hvilket rakte til en bronzemedalje, mens Brian Glyngø og Stig Jarmer lykønskes med henholdsvis guld og sølv.