Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen vil udbygge mesterskabsføring på californisk klassiker

SportsCar
Championship 

07/09/18 

Kampen spidser til i det amerikanske IMSA-mesterskab, og når Jan Magnussen og Antonio Garcia den kommende weekend stiller op til næstsidste afdeling af WeatherTech SportsCar Championship på Laguna Seca i Californien, bliver det for at udbygge deres mesterskabsføring.
 

De vandt mesterskabet sidste år, og Jan Magnussen og Antonio Garcia har indtil videre lagt sig i den bedste position for at gentage succesen i år. De to Corvette-kørere har siden løbet på Virginia International Raceway i august holdt føringen i WeatherTech SportsCar Championship, og med kun to løb tilbage af sæsonen, spidser kampen til. Den kommende weekend byder på ræs på en af de mest legendariske amerikanske racerbaner, som også er én af Jan Magnussens personlige favoritter.


(Foto: Richard Prince)

– Jeg har været heldig at køre ræs på Laguna Seca en del gange gennem min karriere, og det har sjældent været kedeligt. Det kan være en meget udfordrende bane, da temperaturen kan svinge kraftigt henover weekenden, ligesom sand og støv har det med at blæse ind over asfalten og gøre den ret tricky at køre på. Men ligesom flere andre baner på kalenderen er det en oldschool af slagsen med fede sving og et hurtigt flow, og hvor du bliver straffet hårdt, hvis du laver en fejl, forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Selvom danskeren sammen med sin faste makker, spanske Antonio Garcia, fører GTLM-mesterskabet med et lille forspring i forhold til rivalerne fra Ford, lægger han ikke skjul på sin enorme sult efter 2018-sæsonens første sejr. Bortset fra én enkelt sæson har Jan Magnussen haft mindst én løbssejr hvert eneste år, siden han i 1999 debuterede i den amerikanske sportsvognsserie.

– Man kan ikke sige andet, end at Antonio og jeg har haft nogle rigtige gode løb siden Mid-Ohio midt på året. Men vi er ikke tilfredse med anden- og tredjepladser. Vi kan simpelthen ikke vinde det her mesterskab uden også at vinde løb, og dét fortsætter med at være vores mål.

Jan Magnussen har præsteret fire af karrierens mange sejre på netop Laguna Seca, hvoraf tre af disse er sikret i en Corvette. Senest i 2014, hvor Magnussen og Garcia tog sejren efter at have startet fra en pole position.


(Foto: Richard Prince)

Tidsplan - Monterey GP - Laguna Seca

Fredag 7. september
Kl. 10.55 (19.55) – Træning #1 (60 min)
Kl. 15.15 (00.15) – Træning #2 (60 min)

Lørdag 8. september
Kl. 08.30 (17.30) – Træning #3 (60 min)
Kl. 13.10 (22.10) – Kvalifikation (15 min)

Søndag 9. september
Kl. 09.20 (18.20) – Warm-up (20 min)
Kl. 14.05 (23.05) – RACE (2 timer 40 min)


(Foto: Richard Prince)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Laguna Seca
  • 09/09/18 - Laguna Seca - SportsCar Championship
  •